Grillunvivers

Marinadeopskrifter

Slagterens favoritmarinader

Nedenfor finder du slagterens Thomas' to favoritmarinader. En barbecuemarinade, som kan bruges til alt på grillen, og en marinade som især er god til grisekød.

Bland din valgte marinades ingredienser sammen i en skål og mariner dit ønskede kød. Få den bedste effekt, hvis du marinerer dit kød et døgn før det skal tilberedes.

Hjemmelavet barbecuemarinade

Et godt bud på en god all-around barbecuemarinade, som kan bruges til det meste grillkød.

Du skal bruge:

  • 2 dl. olivenolie
  • 1 dl. ketchup
  • 1 dl. brun farin
  • 1 spsk. sirup
  • 1 spsk. soja
  • 1 stk. friskpresset lime
  • 2 fed friskpresset hvidløg
  • 2 cl. whisky, f.eks. Jack Daniels

 

Hjemmelavet grillmarinade til f.eks. koteletten

En god marinade, som er rigtig velegnet til grisekød.

Du skal bruge:

  • 2 dl. olivenolie
  • 2 tsk. paprika
  • 2 fed friskpresset hvidløg
  • Frisk rosmarin 
  • Friskpresset citronsaft fra en ½ citron
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2 spsk. akaciehonning
  • Havsalt efter behov