Det skal du bruge
0-30 min
20 g gær
30 g salt
5 dl lunkent vand
1 dl surdej
100 g grahamsmel
600 g hvedemel

Baguette

Sådan skal du gøre: 
  1. Udblød gæren i det lunkne vand og tilsæt surdej og salt.
  2. Tilsæt grahamsmel og rugmel og rør godt sammen.
  3. Kom hvedemel i lidt ad gangen.  Dejen skal have konsistens som en meget tyk grød.
  4. Lad dejen koldhæve i min. 20 timer.
  5. Beklæd baguetteforme med bagepapir.
  6. Sæt ovnen på 215 grader og bag i ca. 25 min.

Surdej er en vigtig ingrediens, hvis man ønsker et godt og smagfuldt brød. Dels er det med til at fremme hævningsprocessen og give et mere luftigt brød, dels er det med til at give syre til smagen. Surdejen laves af 5 g. fuldkornshvedemel, 12 g rugmel, 40 g hvedemel og 1 dl vand. Det hele piskes sammen og står på køkkenbordet 2 døgn.

Del på
LÆS TILBUDSAVISEN