Braiseret andelår med rødkål

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 andelår0.5 fl rødvin1 kvist timian2 fed hvidløg1 gulerod1 løgOlivenolie1 dl rødvin eller portvin0.5 rødkålshoved1 stang kanel3 stk stjerneanis1 mørk øl2 dl æblemost2 dl æbleeddike200 g sukker

Sådan gør du

Andelår:

  1. Krydr andelårene med salt og peber brun dem godt af i lidt olie.
  2. Kom dem i et ildfastfad.
  3. Kom rødvin, timian, gulerod, hvidløg, og løg ved.
  4. Lad dem braisere ca. 2,5-3 timer.
  5. Sigt væden fra og gem andelårene (gerne til næste dag).
  6. Skum fedtet fra væden og kog saucen ind med lidt ekstra rødvin eller portvin.
  7. Sæt til side.

Rødkål:

  1. Snit rødkålen groft og kom den i en gryde med most, øl, æbleeddike og krydderier.
  2. Lad kålen simre ca. 40-60 minutter.
  3. Steg andelårene møre i en 180 grader varm oven. Tager ca. 15 min.
  4. Varm fonden op og smag den til med salt, peber og evt. lidt sukker.
  5. Monter saucen med smørret skåret i små terninger.