Braiseret kalvebov med saltet flæsk, rødvin og stegte gulerødder

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg kalvebov2 hakkede løg2 fed hvidløg, hakket1 fl rødvin200 g saltet flæsk eller bacon0.5 dl æbleeddike1 dl melTimianSalt + peber

Sådan gør du

  1. Vend kødet i mel og krydr med salt og peber.
  2. Varm olie i en god stegegryde og brun kødet godt af.
  3. Tag det op og brun hakket løg og hvidløg.
  4. Kom kødet tilbage i gryden og hæld rødvinen på.
  5. Tilsæt en dusk frisk timian.
  6. Lad retten simre i min. 1 time til kødet er mørt.
  7. Rens svampe og skær gulerødder i grove stykker.
  8. Svits svampene på en pande i lidt olie.
  9. Giv gulerødderne en tur i ovnen med lidt olivenolie, salt og peber på 250 grader i ca. 10-15 min.
  10. Kom grøntsagerne ned i retten de sidste 10 min.
  11. Smag gryderetten til med salt, peber og æbleeddike.

Server med dampede ris, et godt brød eller en god kartoffelmos.