Glaseret skinke med stuvet kål

clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g skinke el. hamburgerryg5 spsk dijonsennep400 g grønkål0.5 stk savoykål4 spsk smør4 spsk mel1-2 dl kålvand3 dl fløde1 tsk muskatCitronsaftSalt og peber200 g brun farin

Sådan gør du

Skinke:

  1. Kog skinke i ca. 20  min. og lad den trække i kogevandet – også 20 min.
  2. Bland sennep, farin, salt + peber sammen.
  3. Gnid kødet godt med blandingen og glaser i ovnen i ca. 30 min. på 180 grader.

Kål:

  1. Snit kålen fint. Gem lidt som kommes i til sidst.
  2. Varm letsaltet vand op i en gryde.
  3. Kog kålen i ca. 6-8 min.
  4. Tag den op og gem kogevandet.
  5. Smelt smørret i en gryde og kom melet i.
  6. Pisk godt og kom langsomt kogevand i til sovsen tykner.
  7. Kom fløde i og smag til med muskat, salt, peber og citronsaft.
  8. Vend kålen i og varm igennem. Kom lidt af den rå kål i også, så retten får lidt bid.