Grøntsagslasagne

fork and spoon
Middagsretter
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 ds. flåede tomater1 ds. tomatpuré2 løg2 fed hvidløg2 stk. tørrede chilier0,5 dl æbleeddikeSalt og peber2 courgetter2 auberginerOlivenolie100 g parmesan1 pk lasagneplader150 g smør1-2 dl mel1 l mælk50 g revet parmesanSalt og peberRevet muskat

Sådan gør du

  1. Start med at lave tomatsaucen:
  2. Svits løg og hvidløg.
  3. Kom tomatpuré, flåede tomater, chili og æbleeddike i og lad det koge godt igennem i ca. 30-40 min.
  4. Skær auberginer og courgetter i lange tykke stykker og bag dem møre i ovnen med olivenolie, salt og peber i ca. 20 min på 200 grader.
  5. I mens laves bechamelsaucen:
  6. Smelt smørret og pisk melet i.
  7. Tilsæt mælk lidt efter lidt til saucen er kogt tyk og har en god cremet konsistens.
  8. Rør ca. 50 g revet parmesan, revet muskat, salt og peber i.
  9. Lasagnen er nu klar til at blive lagt sammen i et firkantet ildfast fad.
  10. Start med tomatsauce og herefter et lag lasagneplader (hvis man starter med plader, tørrer lasagnen ud og brænder fast i bunden).
  11. Herefter laves lag af bechamel, tomatsauce, de bagte auberginer og courgetter, lasagneplader igen osv.
  12. Slut med et lag lasagneplader med bechamel på toppen.
  13. Riv parmesan over og lad den trække ca. 30 min. inden den sættes i ovnen.
  14. Bages ca. 30-40 minutter på 170 grader til osten bobler og har fået en flot gylden overflade.

Retten kan sagtens laves en dag eller to i forvejen – det bliver den faktisk kun bedre af. Server med et godt brød og en salat.

 

Energi pr. person: 5328 Kj/ 1269 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Kulhydrat: 13,5 g

Fedt: 5,0 g