Hønsesalat

clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 hel kylling1 stk løg2 stk fede hvidløg1 stk gulerod200 g Mayonnaise200 g creme fraiche250 g champignon0.5 stk blomkål0.5 bundt purløg2 spsk æbleeddike

Sådan gør du

  1. Kom kyllingen i en gryde og dæk den med vand.
  2. Kom gulerod, løg og hvidløg i .
  3. Bring gryden i kog. Skum for urenheder.
  4. Kog kyllingen mør i ca. 45-60 min afhængig af størrelse.
  5. Tag kyllingen op og lad den køle lidt af.
  6. Pluk den i grove stykker uden skind og ben.
  7. Kogelagen fra kyllingen koges ind til en kraftig bouillon eller fond og gemmes til en anden god gang.
  8. Rør mayo, creme fraiche, æbleeddike, salt og peber sammen.
  9. Halver champignonerne og rist dem på en pande i lidt olie.
  10. Krydr med salt og peber. Lad dem køle af.
  11. Pluk blomkålen i små buketter.
  12. Vend champignon, blomkål og kylling i dressingen.
  13. Hak masser af purløg og bland i.
  14. Smag til med salt pog peber.