Hvidfisk med blomkålscreme

clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g hvidfisk f.eks. torsk eller lyssej0.5 l raspolie1 stk citron1 kvist citrontimian1 stk blomkålshoved10 stk peberkorn1 stk løg100 g smør3 spsk æbleeddike1 dl flødeLidt dild50 g sprøde rugbrødsflagerLidt olivenolieSalt og peber

Sådan gør du

  1. Dæk fisken med raspolie og kom citron i skiver, peberkorn, salt og peber ved.
  2. Bag i ovnen på 120 grader i ca. 20 min.
  3. Lad fisken køle af og pluk den i grove stykker.
  4. Varm smørret op i en gryde og svits løget heri.
  5. Del blomkål i mindre stykker og kom det i gryden (gem ¼ af blomkålen).
  6. Kom lidt vand og æbleeddike i og lad blomkålen dampe mør. 
  7. Når den er helt mør køres den glat på en blender med fløden.
  8. Smag til med salt, peber og æbleeddike.
  9. Køl af.
  10. Pluk det sidste af blomkålen i små buketter.

Anret med blomkålspuré som bund. Flager af fisk samt rå blomkål ovenpå. Pynt af med flager af sprødt rugbrød (tyndtskåret rugbrød bagt sprødt med havsalt og olivenolie) og dild.