Ovnstegt kylling med kål

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 kyllingebryster med lårben1 kvist timian0.5 hvidkål1 spidskål2 citroner4 spsk olivenolie2 spsk æbleddikeSalt + peber

Sådan gør du

  1. Del hvidkål i fire dele og lad stokken sidde på.
  2. Krydr med salt, peber og olivenolie og steg det ved høj varm (250 grader) i ca. 20 min. Skal være branket udenpå men blødt og gennembagt indeni.
  3. Krydr kylling med salt, peber og timian.
  4. Steg kyllingen i ovnen i 25 min.
  5. Mens kålen stadig er lun pilles den fra stokken i store stykker (kassér det yderste brankede lag)
  6. Hak spidskålen fint og bland med den stegte kål.
  7. Vend olivenolie, citronsaft, æbleeddike, salt og peber med kålen (må gerne have masser af syre).