Sådan gør du
- Start med at vaske kartofler og ordne gulerødder (skrælles eller vaskes efter behov)
- Kartoflerne sættes over i en gryde med vand uden salt og lad dem koge helt møre
- Halvér gulerødderne og kom dem i en bradepande med ca. 50 gr. Smør, lidt æbleeddike og salt og peber
- Bages ca. 15 min på 220 grader (må godt have lidt bid)
- Krydr kyllingen med salt og peber
- Varm en pande godt op med olivenolie og brun kyllingebrysterne på begge sider
- Steges færdig i ovnen i ca. 10 min på 220 grader
- Mens kylling og gulerødder er ovnen ordnes mosen.
- Kartofler, kærnemælk, ca. 150 g smør og æbleeddike moses godt sammen til en grov puré. Smag til med salt, peber og eddike efter behag.
- Retten anrettes med puré i bunden, de halverede gulerødder samt kyllingen på toppen. Pynt af med persille
Energi pr. person: 3334 Kj/ 794 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,0 g
Kulhydrat: 8,5 g
Fedt: 7,5 g