Stegt kyllingebryst med grov mos og bagte rødder

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Kyllingebryst med grov mos
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk kyllingebryster1 kg kartofler1 dl kærnemælk200 g smør1 dl æbleeddike8 stk gulerødder0.5 stk bundt persille

Sådan gør du

  1. Start med at vaske kartofler og ordne gulerødder (skrælles eller vaskes efter behov)
  2. Kartoflerne sættes over i en gryde med vand uden salt og lad dem koge helt møre
  3. Halvér gulerødderne og kom dem i en bradepande med ca. 50 gr. Smør, lidt æbleeddike og salt og peber
  4. Bages ca. 15 min på 220 grader (må godt have lidt bid)
  5. Krydr kyllingen med salt og peber
  6. Varm en pande godt op med olivenolie og brun kyllingebrysterne på begge sider
  7. Steges færdig i ovnen i ca. 10 min på 220 grader
  8. Mens kylling og gulerødder er ovnen ordnes mosen.
  9. Kartofler, kærnemælk, ca. 150 g smør og æbleeddike moses godt sammen til en grov puré. Smag til med salt, peber og eddike efter behag.
  10. Retten anrettes med puré i bunden, de halverede gulerødder samt kyllingen på toppen. Pynt af med persille

Energi pr. person: 3334 Kj/ 794 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,0 g
Kulhydrat: 8,5 g
Fedt: 7,5 g