Tarteletter med kylling, porrer, ærter og gulerødder

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

16 stk tarteletter1 stk kylling2 stk løg2 stk fed hvidløg1 stk citron10 stk peberkorn100 g smør1 dl hvedemel1 stk Kyllingebuillon1 ps Frosne ærter (friske i sæson)4 stk gulerødder3 stk porrercitronsaft1 bdt persillesalt og peber

Sådan gør du

  1. Kom kylling, løg, porre, 1 kvist timian og peberkorn i en gryde.
  2. Dæk med vand og bring i kog. Skum for urenheder.
  3. Lad kyllingen simre ca. 1 time til den er mør.
  4. Tag kyllingen op og lad den køle lidt af. Kog bouillonen ind så den får en kraftig smag.
  5. Pluk kyllingen i mindre stykker uden skind og ben.
  6. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel. Pisk godt så melet opløses.
  7. Hæld langsomt bouillon på under piskning til den ønskede konsistens opnås.
  8. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  9. Skræl gulerødder, skær dem i tern og kom i gryden. Lad dem koge ca. 5 min. (skal stadig være sprøde).
  10. Kom kyllingen i og varm godt igennem. Kom ærterne i sammen med porrer i tynde skiver i de sidste par minutter.
  11. Lun tarteletter efter anvisning på pakken.

Anret tarteletterne med fyldet og masser af friskhakket persille.