Grillede fyldte peberfrugter med kikærter, quinoa og sesamdressing

Peberfrugt

Ingredienser

4 personer

4 røde peberfrugter

135 g kogt sort quinoa

3 forårsløg, snittet fint

4 fed hvidløg, hakket fint

400 g hakkede tomater

1 spsk harissa eller anden stærk chilisauce

1 spsk herbes de Provence

400 g kogte kikærter

2 spsk olivenolie

 

Paprika til drys

Fintsnittede forårsløg til drys

 

Sesamdressing

200 ml planteyoghurt

2 spsk tahin

1 tsk spidskommen

1 fed hvidløg, knust

2 spsk citronsaft

Salt og peber

 

Sådan gør du

Skær peberfrugterne i halve på langs. Fjern kernerne. Bland alle ingredienserne nænsomt sammen i en skål, og fordel det ned i peberfrugterne. Grill peberfrugterne ved medium varme i ca. 15 min. Læg peberfrugterne i en bradepande, og dryp dem med lidt ekstra olivenolie.

Drys med salt og peber. Lad dem riste i yderligere 10-15 min. med låget lukket på grillen.

Rør alle ingredienserne sammen til sesamdressingen. Server peberfrugterne på et passende fad. Drys med paprika og de fintsnittede forårsløg.

 

 

Energi pr. person: 2057 Kj/ 490 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g
Kulhydrat: 10,5 g

Fedt: 3,5 g