4 personer
4 små søde kartofler
2 spsk smør, smeltet
2 spsk olivenolie
4 fed hvidløg, hakket fint
Salt og peber
1 dl krydderurtecreme - se opskrift
4 spsk ristede græskarkerner til pynt
2 spsk hakket koriander til pynt
Krydderurtecreme
1 bdt koriander
2 håndfulde bredbladet persille
2 spsk frisk oregano
1 tsk paprika
1 skalotteløg, pillet
1 fed hvidløg, pillet
2 spsk rødvinseddike
100 ml olivenolie
Salt og peber
Kog de søde kartofler i letsaltet vand i ca. 20 min. Kartoflerne må ikke blive for bløde.
Tør de kogte kartofler nænsomt med et viskestykke, og skær dem i halve på langs.
Fordel det smeltede smør, olivenolie og hvidløg over kartoflerne, og krydr med salt og peber.
Grill kartoflerne på begge sider, så de tager god farve og bliver lækkert sprøde.
Læg kartoflerne på et passende fad. Top dem med krydderurtecreme, græskarkerner og hakket koriander.
Krydderurtecreme
Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender, indtil du har en glat og homogen krydderurtecreme. Smag til med salt og peber.
Energi pr. person: 1938 Kj/ 461 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5g
Kulhydrat: 10g
Fedt: 19g