Grillede søde kartofler med krydderurtecreme og ristede græskarkerner

søde kartofler på grill

Ingredienser

4 personer

4 små søde kartofler

2 spsk smør, smeltet

2 spsk olivenolie

4 fed hvidløg, hakket fint

Salt og peber

 

1 dl krydderurtecreme - se opskrift

4 spsk ristede græskarkerner til pynt

2 spsk hakket koriander til pynt

 

Krydderurtecreme

 

1 bdt koriander

2 håndfulde bredbladet persille

2 spsk frisk oregano

1 tsk paprika

1 skalotteløg, pillet

1 fed hvidløg, pillet

2 spsk rødvinseddike

100 ml olivenolie

Salt og peber

 

Sådan gør du

Kog de søde kartofler i letsaltet vand i ca. 20 min. Kartoflerne må ikke blive for bløde.

Tør de kogte kartofler nænsomt med et viskestykke, og skær dem i halve på langs.

Fordel det smeltede smør, olivenolie og hvidløg over kartoflerne, og krydr med salt og peber.

Grill kartoflerne på begge sider, så de tager god farve og bliver lækkert sprøde.

Læg kartoflerne på et passende fad. Top dem med krydderurtecreme, græskarkerner og hakket koriander.

 

Krydderurtecreme

 

Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender, indtil du har en glat og homogen krydderurtecreme. Smag til med salt og peber.

 

 

 

Energi pr. person: 1938 Kj/ 461 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5g
Kulhydrat: 10g

Fedt: 19g