4 personer
4 avocadoer
1 lime skåret i halve
4 tomater, hakket i fine tern
1 rødløg, hakket i fine tern
2 dl edamamebønner
1 dl blåbær, skåret i halve
1 rød chili, snittet i meget tynde skiver
4 spsk olivenolie
2 spsk æblecidereddike
En god håndfuld spirer efter eget ønske – f.eks. løgspirer
Salt og peber
8 skiver groft surdejsbrød
4 spsk olivenolie
Evt. planteyoghurt ved servering.
Skær avocadoerne i halve, og fjern stenen. Rids avocadoerne i tynde skiver nede i skallen, og pres limesaft på avocadoerne. Grill dem, så de tager god farve på indersiden.
Vend de resterende ingredienser nænsomt sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
Pensl brødskiverne med olivenolie. Grill dem gyldne og sprøde. Fyld salsa i de grillede avocadoer. Serveres med det samme sammen med brødet.
Top eventuelt også avocadoerne med en god skefuld planteyoghurt som kølende modspil til den spicy salsa.
Energi pr. person: 3454 Kj / 822 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,5 g
Kulhydrat: 15,5 g
Fedt: 10,5 g