Grillede avocadoer med spicy salsa og grillet brød

grillede avokado

Ingredienser

4 personer

4 avocadoer

1 lime skåret i halve

4 tomater, hakket i fine tern

1 rødløg, hakket i fine tern

2 dl edamamebønner

1 dl blåbær, skåret i halve

1 rød chili, snittet i meget tynde skiver

4 spsk olivenolie

2 spsk æblecidereddike

En god håndfuld spirer efter eget ønske – f.eks. løgspirer

Salt og peber

 

8 skiver groft surdejsbrød

4 spsk olivenolie

 

Evt. planteyoghurt ved servering.

 

Sådan gør du

Skær avocadoerne i halve, og fjern stenen. Rids avocadoerne i tynde skiver nede i skallen, og pres limesaft på avocadoerne. Grill dem, så de tager god farve på indersiden.

Vend de resterende ingredienser nænsomt sammen i en skål. Smag til med salt og peber.

Pensl brødskiverne med olivenolie. Grill dem gyldne og sprøde. Fyld salsa i de grillede avocadoer. Serveres med det samme sammen med brødet.

 

Top eventuelt også avocadoerne med en god skefuld planteyoghurt som kølende modspil til den spicy salsa.

 

Energi pr. person: 3454 Kj / 822 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,5 g
Kulhydrat: 15,5 g

Fedt: 10,5 g