Grillet krydret burger med avocadocreme og søde kartofler

grillet_burger_med_avocado_og_soede_kartofler_800x568_0

Ingredienser til 4 personer

Søde kartofler
1 kg søde kartofler, i pommes frites stave
2 spsk. maizena
2 spsk. olivenolie

Kryddersalt:
½ dl groft salt
2 spsk. timianblade

Avocadocreme:
2 modne avocado
1 spsk. mayonnaise
Salt og kværnet peber
1 tsk. citronsaft

Burger:
500 g hakket oksekød
1 dl basilikum, hakket
2 spsk. timianbladesalt og peber

4 burgerboller

80 g rucolasalat
2 tomater, i skiver
1 rødløg, i skiver

Sådan gør du

Skræl søde kartofler og skær dem i stave på 1,5 cm x 7 cm til lange pommes frites.

Udvand søde kartofler i koldt vand i mindst en ½ time, men gerne op til 2 timer. Det gør dem mere sprøde, når de bages. Hældet vandet fra og dup dem helt tørre. Knus salt og timian i en morter til kryddersalt. Kom søde kartofler i en frysepose med maizena og 2 tsk. kryddersalt. Ryst posen godt og fordel kartoflerne på en bradepande med bagepapir. Dryp med olivenolie og rist dem sprøde i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 25 min. Vendes undervejs.

Skrab avocadokødet ud med en ske og mos det med en gaffel. Rør mosen sammen med mayonnaise, smag til med citronsaft samt salt og peber.

Bland oksekød med basilikum, timian, salt og peber. Formes til 4 bøffer og grilles ca. 3-4 min. på hver side afhængig af tykkelsen.

Flæk burgerbollerne og lun dem på grillen. Smør med avocadocreme på bunden, top op med rucola, grillet bøf, tomater og rødløg. Server med sprøde fritter og lidt ekstra kryddersalt.

Tip: Prøv også en burger med grillet aubergine og squash i stedet for burgerbolle.

Tip: Kryddersalt kan laves med mange forskellige urter, fx rosmarin eller salvie.

Tip: Almindelige kartofler kan også bruges.

 

Energi pr. person:  3477 Kj/ 828 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g.
Kulhydrat: 12 g.

Fedt: 6 g. 

;