Ribeye med karamelliserede løg og gulerodspuré

Grillet ribeye med karamelliserede skalotteløg og gulerodspuré

3 hurtige tips til perfekt grillet Ribeye

  • Brug en brændvarm grill
  • Steg til en kernetemperatur på lige under 60 grader
  • Lad kødet hvile 4-5 minutter

Se video med alle slagterens tips til grill af kød her.

Ingredienser

4 personer

4 stk ribeye
1 kvist rosmarin
1 spsk olie
1 spsk smør
Salt
Peber

Karamelliserede skalotteløg:
500 g skalotteløg
100 g sukker
1 spsk smør
2 spsk æbleeddike
½ dl vand
2 spsk citronsaft
Salt og peber

Gulerodspuré:
500 g gulerødder
5 dl æblejuice
1 tsk skal af økologisk appelsin
½ dl saft af økologisk appelsin
½ tsk sort peber

Ovnstegte kartofler:
800 g kartofler
2 spsk olivenolie
Salt og peber

 

Sådan gør du

Skær kartofler i halve, og vend dem i olie, salt og peber i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen ved 200°C i 45 minutter, til de er møre.

Til gulerodspuré skæres gulerødder i mindre stykker. Kog gulerodsstykkerne i æblejuice, til de er møre, hæld æblejuicen fra og gem den. Blend gulerødderne med en stavblender eller en blender med lidt af den gemte æblejuice. Smag til med appelsinsaft, appelsinskal og sort peber. Skær skalotteløg i mindre både. Varm sukker langsomt op på en pande til det er smeltet, pas på det ikke brænder. Kom smør i sammen med skalotteløg, og lad det sautere i 5 minutter. Kom æbleeddike, vand og citronsaft ved og lad løgene koge ind, til de bliver gyldne. Smag til med salt.

Dup ribeye med køkkenrulle og grill dem i 3-4 minutter på hver side, alt afhængig af tykkelsen på bøffen. Krydr med salt og peber. Servér grillet ribeye med karamelliserede skalotteløg, gulerodspuré og ovnstegte kartofler.

 

Energi pr. person: 3974 kJ / 946 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,0 g
Fedt: 5,0 g

Kulhydrat: 11,5 g

;