Ingredienser til 4 personer
1 kg kartofler
0,5 l cremefraiche
2 pasteuriserede æggeblommer
3-4 dl solskikkeolie
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
Saften fra en halv citron
1 bdt. purløg
1 bdt. dild
1 hakket rødløg
1 bdt. hakket forårsløg
Sådan gør du
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand med lidt urter og hvidløg.
- Lad dem køle af.
- Rør en mayonnaise: Kom æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber i en skål og pisk det skummende.
- Tilsæt olie lidt efter lidt og pisk det tykt til en mayo.
- Bland mayonnaise med creme fraiche og citronsaft. Smag til med salt og peber. Så har du en dressing.
- Hak purløg og dild og vend det i dressingen sammen løg og forårsløg
- Skær kartoflerne i skiver og vend dem sammen med dressingen.
Server til grillet kød, pølser, frikadeller eller hvad du ellers synes er helt perfekt sammen med kartoffelsalat.
Energi pr. person: 5985 Kj/ 1425 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,9 g
Kulhydrat: 9,7 g
Fedt: 23,6 g