4 personer
4 stk. laksefilet
1 spsk. neutral olie
salt og peber
1 røg bakke til varm rygning
Rygeostecreme:
100 g rygeost 10%
1 dl creme fraiche 18%
1/2 dl dild, hakket
2 tsk. citronsaft
Salt og kværnet peber
200 g jordbær, halveret
100 g rugbrødschips
Pynt: Dildkviste
Smør laksene med lidt olie og drys med salt og peber. Fordel varme kul i en kuglegrill. Fjern folien på røgbakken og placer den i den ene side oven på kullene. Læg laksene midt på grillristen. Sæt låget på. Når det begynder at ryge lukkes spjældet næsten helt i. Lad laksefileterne ryge i ca. 20-25 min. Temperaturen skal være mellem 150°C og 175°C. Tag laksen af grillen og de er klar til servering.
Rygeostecreme:
Tag 1/3 del af rygeosten og 1 dl dild og blend det helt grønt med en stavblender. Vend det sammen med resten af rygeosten og creme fraichen. Smag til med citronsaft samt salt og peber.
Anret laksen på 4 tallerkner sammen rygeostcreme, rugbrødschips og friske jordbær.
Pynt med dild og server.
Tip: Lav dobbelt portion af rygeostcremen uden dild i. Server den til hovedretten tilsmagt med purløg.
Tip: Varmrøget laks kan købes færdiglavet
Energi pr. person: 1443 Kj/ 344 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g.
Kulhydrat: 3,5 g.
Fedt: 12,0 g.