Plastikposer i SPAR

- af 70 % genbrugsplast

Siden 2017 har SPARs plastikposer været produceret af ca. 70-80 % genbrugsplast, så vi kan spare naturen for plastik. Der er to former for genbrugsplast; genbrug fra indsamlet plast og genbrug af affaldsprodukter fra egen produktion - også kaldet internt genbrug. Plastikposer, du kan købe i SPAR, er lavet af ⅔ indsamlet plast og ⅓ internt genbrug.

Brug posen flere gange

Vores plastikposer produceres i en kvalitet, som gør det muligt at genbruge den samme pose flere gange. Du kan hjælpe med at passe på miljøet, hvis du gemmer dine poser og bruger dem flere gange. 

Et alternativ til plastikposerne er vores flotte nylonnet, som sælges i mange af vores butikker. Nettet kan nemt pakkes sammen uden at krølle og kan bruges igen og igen.

Blød plast

Sådan sorterer du vores plastikposer

Poserne er mærket med et affaldssorteringsmærke, så du altid ved, at den skal sorteres til blød plast. Du kan også bruge den som skraldepose, når den er slidt. På den måde bliver posen udnyttet til fulde.

Derfor er SPARs poser ikke produceret af bioplast eller papir

Selvom bioplastposer er produceret af eksempelvis sukkerrør eller majs, og selvom papirsposer umiddelbart lyder mere klimavenlige end plastikposer, er det ikke nødvendigvis den fulde sandhed. Papirsposer og nogle bioposer er alt andet end miljøvenlige at producere, imens biokomposterbare poser typisk kræver særlige komposteringsanlæg og dermed heller ikke er så miljøvenlige, som man skulle tro. Holdbarheden for såvel bioplastposer og papirsposer er begrænset, og derfor er genbrugsplastikposer indtil videre den mest miljøvenlige løsning, hvis de bruges igen og igen.

Plastikpose

Få mere information i din indbakke

Tilmeld dig SPAR's nyhedsmail og få tiltag og ugens gode tilbud som en af de første
Tilmeld dig her
Tilmeld nyhedsmail

Vi bærer også et ansvar...

SPARs indkøb af plastikposer foretages af Dagrofas eksperter, som konstant vurderer de mest miljøvenlige pose-løsninger, når produktion, bortskaffelse og mulig genbrug tages i betragtning. 

Læs mere om ansvarlighed i Dagrofa her