Dit økologiske valg

Der kan være mange grunde til at vælge økologi, men uanset dit valg – ja, så har vi noget til dig i SPAR. Derfor finder du et bredt udvalg af økologiske varer hos din lokale SPAR købmand, så du kan få økologi på bordet hver dag, hele året. 
Når du køber økologiske fødevarer, køber du varer uden syntetiske pesticider og tilsætningsstoffer. Samtidig med at du passer på dig selv og din familie med rene fødevarer, passer du også på vores fælles miljø, drikkevandet og skaber bedre dyrevelfærd samt mere liv i og omkring markerne.

 

Dit valg har lokal indflydelse

I SPAR ved vi, at mange af vores kunder vælger økologiske varer, men vi ved også, at det er forskelligt hvor meget økologi, der lægges i kurven fra by til by. Derfor tilpasser vi løbende vores sortiment, så du kan få lige det, du har brug for. Du er også velkommen til at fortælle din lokale SPAR købmand, hvis der er bestemte varer, du savner på hylderne.

*Enkelte butikker undtaget
 

Økologi, bæredygtighed og biodiversitet

På økologiske marker er der ikke brugt pesticider som kan forurene naturen og grundvandet. Blandt andet derfor, er der hele 30 % flere vilde plante- og dyrearter på økologisk dyrkede arealer. 
Økologien bygger på et forsigtighedsprincip og på ideen om bæredygtighed som handler om hensynsfuld omgang med mulden, vandet, luften og livet. Med de økologiske principper, arbejder økologerne på at skabe rene fødevarer fødevarer, som på samme tid sikrer god dyrevelfærd, rent drikkevand og en levende natur.
 
Du kan læse mere om økologi og bæredygtighed her.

 

Økologi er lig med høj dyrevelfærd

Smågrise på marken. Køer på græs i sommerhalvåret. Høns og kyllinger med god plads ude og inde. Det er nogle af kendetegnene ved det økologiske landbrug, for i økologiske landbrug skal køer kunne græsse, høns skal kunne støvbade og grise skal kunne køle sig i mudder. På den måde danner landmændene så frie og naturlige rammer for dyrene som muligt. 
 
Så køber du økologisk mælk, kød eller æg, så er du med til at skabe gode forhold for både dyrene, for dig selv og for de kommende generationer.
 
Du kan læse mere om økologi og dyrevelfærd her

Aktuelt lige nu

Se denne uges økologiske varer i avisen
SE AVISEN
Ugens avis
;