Grillet krydret burger med avocadocreme og søde kartofler

fork and spoon
Middagsretter
clock
30-60 min
Grillet krydret burger med avocadocreme og søde kartofler
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Søde kartofler1 kg søde kartofler, i pommes frites stave2 spsk. maizena2 spsk. olivenolieKryddersalt:½ dl groft salt2 spsk. timianbladeAvocadocreme:2 modne avocado1 spsk. mayonnaiseSalt og kværnet peber1 tsk. citronsaftBurger:500 g hakket oksekød 1 dl basilikum, hakket2 spsk. timianbladesalt og peber4 hjemmelavede burgerboller- se separat opskrift 80 g rucolasalat2 tomater, i skiver1 rødløg, i skiver

Sådan gør du

Skræl søde kartofler og skær dem i stave på 1,5 cm x 7 cm til lange pommes frites.

Udvand søde kartofler i koldt vand i mindst en ½ time, men gerne op til 2 timer. Det gør dem mere sprøde, når de bages. Hældet vandet fra og dup dem helt tørre. Knus salt og timian i en morter til kryddersalt. Kom søde kartofler i en frysepose med maizena og 2 tsk. kryddersalt. Ryst posen godt og fordel kartoflerne på en bradepande med bagepapir. Dryp med olivenolie og rist dem sprøde i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 25 min. Vendes undervejs.

Skrab avocadokødet ud med en ske og mos det med en gaffel. Rør mosen sammen med mayonnaise, smag til med citronsaft samt salt og peber.

 

Bland oksekød med basilikum, timian, salt og peber. Formes til 4 bøffer og grilles ca. 3-4 min. på hver side afhængig af tykkelsen.

Flæk burgerbollerne og lun dem på grillen. Smør med avocadocreme på bunden, top op med rucola, grillet bøf, tomater og rødløg. Server med sprøde fritter og lidt ekstra kryddersalt.

 

Tip: Prøv også en burger med grillet aubergine og squash i stedet for burgerbolle.

Tip: Kryddersalt kan laves med mange forskellige urter, fx rosmarin eller salvie.

Tip: Almindelige kartofler kan også bruges.

 

Energi pr. person:  3477 Kj/ 828 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g.
Kulhydrat: 12 g.

Fedt: 6 g.