HjemOpskrifterHakkebøf med bløde løg, kartofler og brun sauce

Hakkebøf med bløde løg, kartofler og brun sauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 350 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • salt & sort peber
  • 1 spsk olie
  • 2 små løg
  • 400 g små kartofler
  • 2.5 dl brun sovs

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Form to hakkebøffer ca. 1½ cm høje.

  • 2.
    Krydr dem med salt og peber.

  • 3.
    Skær løgene i skiver og steg dem på en pande i ½ spsk olie ved middel varme.

  • 4.
    Læg straks låg på panden.

  • 5.
    Vend dem nogle gange under stegningen.

  • 6.
    Krydr med salt og peber.

  • 7.
    Lad den anden ½ spsk olie blive varm på en pande ved god varme.

  • 8.
    Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når hakkebøfferne kommes på panden.

  • 9.
    Brun dem ca. 2 minutter på hver side.

  • 10.
    Skru ned til jævn varme og steg dem 5-6 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

  • 11.
    Vend dem nogle gange.

  • 12.
    Tag bøfferne af panden.

  • 13.
    Læg de stegte løg over bøfferne.

  • 14.
    Imens koges kartoflerne i mikrobølgeovn eller i gryde ifølge tilberedning på pakken.

  • 15.
    Saucen tilberedes.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5505 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
453 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 25.5 %6.8 g
Kulhydrat: 30.8 %8.2 g
Fedt: 43.7 %5.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;