HjemOpskrifterHjemmelavet mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • pasteuriserede æggeblommer3 stk
  • æbleeddike1.5 spsk
  • solsikkeolie eller anden neutralsmagende olie5 dl
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Tag æggeblommerne ud af køleskabet i god tid.

  • 2.
    Det er vigtig at olie og æg har næsten samme temperatur, da mayonnaisen ellers nemt skiller.

  • 3.
    Pisk først, æggeblommer, æbleeddike, salt og peber sammen.

  • 4.
    Tilsæt herefter olien lidt efter lidt.

  • 5.
    Hjemmelavet mayonnaise er nemt at lave og giver en helt anden smag end købt mayonnaise.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17269 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
3334 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.0 g
Protein: 0.7 %1.4 g
Kulhydrat: 0 %0.1 g
Fedt: 99.3 %89.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;