HjemOpskrifterSmåkager med chokolade overtræk

Småkager med chokolade overtræk

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • hvedemel300 g
  • sukker150 g
  • vaniljesukker2 tsk
  • hjortetaksalt0.5 tsk
  • kold smør150 g
  • æg1 stykke
pynt
  • smeltet mørk chokolade (ca. 70% kakao)180 g
  • hakkede mandler50 g

Sådan gør du

  • 1.
    Sådan skal du gøre: Bland hvedemel, sukker, vaniljepulver og hjortetaksalt sammen.

  • 2.
    Kom kold smør i og ælt det sammen med melblandingen.

  • 3.
    Saml dejen med 1 æg og rul den til en pølse - ca. 6 cm i diameter, pak dejen i film og lad den hvile på køl i 3 timer.

  • 4.
    Skær skiver på 5 mm af småkage dejen, kom dem på bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 190 grader i 7-9 min.

  • 5.
    Afkøles på rist.

  • 6.
    Smelt chokoladen i vandbad.

  • 7.
    Dyp halvdelen af hver små kage i smeltet chokolade og drys med hakkede mandler.

  • 8.
    Afkøles og pakkes i kagedåse med låg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17008 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1911 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.4 g
Protein: 5.3 %6.0 g
Kulhydrat: 48.6 %54.6 g
Fedt: 46.1 %23.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;