Gulerodskage

Gulrodskage

Rosas gulerodskage passer til en bradepande


800 g sukker
10 æg
4 dl. neutral olie ( evt. raps olie )
550 g mel
3 tsk. vanillesukker
4½ tsk. bagepulver
1½ tsk. salt
½ tsk. natron
6 tsk. kanel
½ tsk. stødt chili
900 g gulerødder

FREMGANGSMÅDE

Start med at piske æg og sukker skummende ( ca. 4 min )
Si resten af de tørre dele og vend det i dejen
Riv gulerødderne på den grove og vend det i dejen som det sidste
Fordeles i en bradepande og bages midt i ovnen ved 185 grader i ca. 45 min.
Kagen afkøles inden den pyntes med topping.
Bages 185 grader almindelig ovn ca. 40-45 min

Opskrift på flødeost-frostingen:
(mængderne er meget cirka-tal for jeg putter i til jeg synes jeg har den rigtige konsistens og smag..)

500 g blødt smør
375 g flødeost naturel 
750 g flormelis
6 spsk vanillesukker 
Pastafarve eller lignende: hvid, sort, rød, blå

Pisk smørret let og luftigt – ca. 10 min.
Tilsæt flormelis og vanillesukker – pisk igen til den er luftig og florsukkeret er opløst.
Tilsæt forsigtigt smøreost og piskdet let sammen – kun til det er samlet ellers bliver den for tynd.
Alle ingredienser til topping røres sammen og fordeles på kagen – brug evt. en sprøjtepose.

 

Energi pr. person: 11802 Kj/ 2810 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Kulhydrat: 44 g

Fedt: 19 g

;