Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 13

Man – fre: 09-17

Lør/Søn: lukket

Ren Natur

Ren Natur er et non-profit projekt, som støtter op om tre vigtige fokusområder for SPAR, nemlig at skabe et rart lokalområde, støtte lokale foreninger og passe på naturen.

2020 har været et succesfuldt år med Ren Natur. Der blev samlet over 1.4 millioner stykker affald, hvoraf SPAR samlede over 150 tusinde stykker affald i samarbejde med lokale foreninger, som fik et økonomisk bidrag.    

I SPAR er vi stolte af at være en del af Ren Natur konceptet, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet i 2021 med støtte fra KFI Erhvervsdrivende Fond. 

Du kan læse mere om Ren Natur på www.rennatur.org

 

Skøre påfund

Ved indsamling af affald i 2020 har deltagerne gjort sig flere skøre fund. Nedenfor kan du se eksempler på nogle af fundene.

Eksempler:

 • Et skilt med teksten ”Henkastning af affald forbudt”
 • Et fjernsyn
 • Rullegardin
 • Champagneglas
 • Mobiltelefon
 • Snuspakker
 • Et badebassin

 

Skraldgode idéer

 

Skrald er ikke nødvendigvis bare skrald. Og meget at dét, som du vil sortere til genbrug, kan faktisk også få nyt liv og skabe sjov derhjemme. Vi inspirerer derfor til hvordan du kan være kreativ med ungerne ved at bruge vores Skraldgode idéer.

Vi samarbejder med Line Hvid, som er indehaver af Kreativ med ungerne, om at inspirere til, hvordan du kan forvandle skrald og emballage til sjove og flotte ting.

Bliv inspireret her.

 

Nedbrydningstider for affald

Det er forskelligt, hvor lang tid det tager, før henkastet affald nedbrydes og forsvinder i naturen. Noget affald forsvinder på få uger, og andet affald forsvinder først efter flere år. Meget affald består af flere materialer, og det er derfor svært at sige, hvor lang tid der helt præcist vil gå, før affaldet forsvinder. 

Nedenfor får du tre eksempler på nedbrydningstiden for henkastet affald:

 • Appelsin- og bananskræller: 2-5 uger
 • Mælkekartoner og ispapir: op til 2 år
 • Cigaretskod: op til 12 år

Bemærk, at nedbrydningstiden for ovenstående eksempler er vejledende.

Læs mere om nedbrydningstider og henkastet affald her.

 

Fra emballage til affald

I SPAR går vi op i at holde naturen ren. Derfor er vi ikke alene hovedsponsor af Ren Natur – vi gør det også nemmere for dig at sortere dit affald. Det gør vi ved, at vi løbende sætter affaldssymboler på vores egne mærker, herunder Gestus, First Price og Grøn Balance m.fl. Du sorterer affaldet ud fra den farve, som symbolet har. 

Nedenfor finder du nogle af de symboler, vi bruger:

Affaldssortering   Symboler for affaldssortering

Læs mere om Dagrofas indsats for affaldssortering her.

 

Gør en forskel for naturen

Du kan gøre en stor forskel for naturen ved at sortere dit affald rigtigt hjemme hos dig selv. Her får du tre huskeregler, som du kan bruge, når du sorterer affald:

#1: Sortér dit affald rigtigt
Det kan være svært at gennemskue, hvordan forskellige typer affald skal sorteres. Derfor sætter vi løbende affaldssymboler på vores egne mærker som en hjælp til dig, når du skal sortere dit affald. Hold derfor øje med symbolerne vist ovenfor, når du sorterer.

#2: Skil tingene ad
Noget affald består af flere materialer, som skal håndteres forskelligt, fx både plast og pap i én. Hvis det er muligt, skal du skille tingene ad:

Eksempler:

 • En barberskraber kan være farlig at skille ad. Så her skal du sortere efter det materiale, der er mest af – i dette tilfælde: hård plast.
 • Mælkekartonen skal i restaffald, mens skruelåget skal i hård plast. 

#3: Skrab og skyl beskidt affald
En tommelfingerregel er, at emballagen skal være skrabet og drypfri, før du smider det ud.


 

 

 

 

 

 

 

 


Hvis du vil vide mere...

 
 
 
 
 
 
 
 
LÆS TILBUDSAVISEN