Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 13

Man – fre: 09-17

Lør/Søn: lukket

Ren Natur

Igen i år er vi hovedsponsor af Ren Natur. Det er vi stolte af, for vi værner om naturen. Ren Natur er et non-profit projekt, som støtter op om tre vigtige fokusområder for SPAR, nemlig at skabe et rart lokalområde, støtte lokale foreninger og passe på naturen. I 2019 samlede Ren Natur 23 tons affald, hvoraf SPAR bidrog til at indsamle over 10 tons i samarbejde med lokale foreninger, som fik et økonomisk bidrag. I perioden 15. maj til 1. juli 2020 er der indsamlet 715.772 stykker affald i Ren Natur.

3.000 kroner i støtte til lokale foreninger

I år er der endnu flere lokale foreninger, som har meldt sig til Ren Natur. De foreninger, som i år har tilmeldt sig en indsamling, modtager 3.000 kroner for hver rute, som kan bruges til udstyr eller sociale tiltag efter foreningens eget ønske. 

Kort om Ren Natur:

 • Ren Natur afvikles lokalt, men er nationalt organiseret eller administreret
 • Der er i alt 435 planlagte indsamlingsruter – klik ind på www.rennatur.org og se, om en af ruterne er tæt på dig
 • Indsamlingsperiode: Maj til oktober 2020
 • En rute starter, slutter eller går tæt forbi en SPAR butik, hvor det er muligt
 • SPAR er hovedsponsor sammen med McDonald’s, Westwind og Danske Bank
 • KFI støtter den lokale købmand økonomisk i projekt Ren Natur
 • Affaldsindsamlingerne er et supplement til den kommunale renholdelsesopgave

 

COVID-19

Vi tager naturligvis højde for, at vi overholder myndighedernes retningslinjer for COVID-19 under indsamlingerne. På nuværende tidspunkt må der maks. samles 100 personer, som skal holde 1 meters afstand til hinanden. De foreninger, som har fået tildelt en rute, får tilsendt retningslinjer, som de skal følge. Læs mere på www.rennatur.org. 

 

Skøre fund

Ved indsamling af affald har deltagerne gjort sig flere skøre fund. Nedenfor kan du se eksempler på nogle af fundene.

Eksempler:

 • Et skilt med teksten ”Henkastning af affald forbudt”
 • Et fjernsyn
 • Rullegardin
 • Champagneglas
 • Mobiltelefon
 • Snuspakker
 • Et badebassin

 

Skraldgode idéer

 

Skrald er ikke nødvendigvis bare skrald. Og meget at dét, som du vil sortere til genbrug, kan faktisk også få nyt liv og skabe sjov derhjemme. Vi inspirerer derfor til hvordan du kan være kreativ med ungerne ved at bruge vores Skraldgode idéer.

Vi samarbejder med Line Hvid, som er indehaver af Kreativ med ungerne, om at inspirere til, hvordan du kan forvandle skrald og emballage til sjove og flotte ting.

Bliv inspireret her.

 

Nedbrydningstider for affald

Det er forskelligt, hvor lang tid det tager, før henkastet affald nedbrydes og forsvinder i naturen. Noget affald forsvinder på få uger, og andet affald forsvinder først efter flere år. Meget affald består af flere materialer, og det er derfor svært at sige, hvor lang tid der helt præcist vil gå, før affaldet forsvinder. 

Nedenfor får du tre eksempler på nedbrydningstiden for henkastet affald:

 • Appelsin- og bananskræller: 2-5 uger
 • Mælkekartoner og ispapir: op til 2 år
 • Cigaretskod: op til 12 år

Bemærk, at nedbrydningstiden for ovenstående eksempler er vejledende.

Læs mere om nedbrydningstider og henkastet affald her.

 

Fra emballage til affald

I SPAR går vi op i at holde naturen ren. Derfor er vi ikke alene hovedsponsor af Ren Natur – vi gør det også nemmere for dig at sortere dit affald. Det gør vi ved, at vi løbende sætter affaldssymboler på vores egne mærker, herunder Gestus, First Price og Grøn Balance m.fl. Du sorterer affaldet ud fra den farve, som symbolet har. 

Nedenfor finder du nogle af de symboler, vi bruger:

Affaldssortering   Symboler for affaldssortering

Læs mere om Dagrofas indsats for affaldssortering her.

 

Gør en forskel for naturen

Du kan gøre en stor forskel for naturen ved at sortere dit affald rigtigt hjemme hos dig selv. Her får du tre huskeregler, som du kan bruge, når du sorterer affald:

#1: Sortér dit affald rigtigt
Det kan være svært at gennemskue, hvordan forskellige typer affald skal sorteres. Derfor sætter vi løbende affaldssymboler på vores egne mærker som en hjælp til dig, når du skal sortere dit affald. Hold derfor øje med symbolerne vist ovenfor, når du sorterer.

#2: Skil tingene ad
Noget affald består af flere materialer, som skal håndteres forskelligt, fx både plast og pap i én. Hvis det er muligt, skal du skille tingene ad:

Eksempler:

 • En barberskraber kan være farlig at skille ad. Så her skal du sortere efter det materiale, der er mest af – i dette tilfælde: hård plast.
 • Mælkekartonen skal i restaffald, mens skruelåget skal i hård plast. 

#3: Skrab og skyl beskidt affald
En tommelfingerregel er, at emballagen skal være skrabet og drypfri, før du smider det ud.


SPARs kædedirektør, Richo Boss, om Ren Natur 

"Ved at indsamle henkastet affald lokalt, bidrager vi positivt netop der, hvor vi ønsker og kan gøre en forskel - nemlig i nærområderne. At Projekt Ren Natur samarbejder omkring affaldsindsamling med lokale foreninger, gennem tildeling af sponsormidler, stemmer godt overens med de mange gode tiltag som vores SPAR købmænd i forvejen gør, bl.a. støtte af lokale foreninger og sportsklubber - så det er på alle måder et rigtigt godt projekt.

Både personligt og på SPAR-kædens vegne håber jeg, at vores købmænd sammen med Projekt Ren Natur kan medvirke til en bevidstgørelse og synlighed af problematikken omkring henkastet affald og samtidig styrke både det lokale ansvar og motivationen for at passe bedre på naturen. Derudover er det en begivenhed som samler borgerne lokalt og er medvirkende til at øge fællesskabsfølelsen og engagementet lokalt."

 

 

 

 


Hvis du vil vide mere...

 
 
 
 
 
 
 
 
LÆS TILBUDSAVISEN