Brygproces

Brygproces og historie

Øllets tilblivelse

Godt øl kræver hårdt arbejde! Det færdige øl i dit glas har været igennem mange processer - lige fra bonden såede sine marker, til brygmesteren klarmeldte øllet til tapning. På denne side kan du gå på opdagelse i øl som produkt og blive klogere på, hvordan øl brygges og de råvarer der bruges.

Råvarer og brygprocessen

 

Hvordan brygges øl?

Fra knusning af malt til tilsætning af gær. I denne video forklarer Bjarke Bundgaard dig i flere detaljer alle de forskellige trin, der gennemgås, fra et bryg startes til du står med den færdige øl i hånden.  

 

 

Øllets råvarer

Øl består af 5 hovedingredienser: vand, gær, malt, humle og råfrugt. Og hvilke typer der vælges indenfor de forskellige ingredienser har stor indflydelse på, hvordan det færdige øl ender. Og de er alle med til at skabe øllets diversitet.

 

Gå på opdagelse i øltyperne

Mørke Ales

Mørkes Ales

Læs mere her
Blonde Ales

Blonde Ales

Læs mere her
Indiaipaleles

India Pale Ales

Læs mere her

Øllets verden af smage

 

Kunsten at smage på øl

Hvilke øl kan du godt lide? Og hvorfor? I denne video guider Bjarke dig igennem de forskellige trin og lærer dig kunsten at smage på øl – alt fra glas, opskænkning, duft og smage. Og har du lyst, så kan du printe Smageskemaet og udfylde, når du smager på en øl.

Smageskema

 

Øl og mad

- det perfekte match

Men hvilken øl passer til hvilken ret? Det kan du lære meget mere om her, samt lade dig inspirere i vores opskrifter, der alle bliver bedre med en øl til.

 

Læs mere

 

Nysgerrig på øl?
;