Det skal du bruge
30-60 min
4 stk søde kartofler
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
Yoghurt:
2 dl neutral yoghurt 3,5 %
2 tsk revet, usprøjtet citronskal
½ tsk spidskommen
½ tsk gurkemeje
Sprød salattopping:
100 g gulerod
100 g æble
100 g rødbeder
2 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
Salt og kværnet peber
Pynt: 50 g ristede græskarkerner
Bagte søde kartofler med yoghurt og sprød salattopping

Bagte søde kartofler med yoghurt og sprød salattopping

Sådan skal du gøre: 

Skrub de 4 søde kartofler og vend dem i olivenolie og salt. Kom dem i en bradepande i ovnen ved 200C i ca. 50 minutter alt afhængig af størrelsen på kartoflerne. Tjek om kartoflerne er tilberedte ved at prikke med en kødnål. Hvis kartoflerne er bløde i konsistensen, er de færdige.

Rør neutral yoghurt, citronskal, spidskommen og gurkemeje sammen i en skål og sæt den på køl.

Riv gulerod, æble og rødbede groft og bland det sammen i en skål. Vend med citronsaft, olivenolie, salt og kværnet peber. Når de søde kartofler er møre, skæres et kryds i toppen på hver.

Åbn den søde kartoffel lidt med et let tryk med fingrene. Top med yoghurtdressingen, sprød salattopping og ristede græskarkerner. Servér resten af salattoppingen ved siden af.

 

Energi pr. person: 1632 kJ / 389 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 6,0 g

Kulhydrat: 10,5 g

Del på
LÆS TILBUDSAVISEN