Bagte søde kartofler med yoghurt og sprød salattopping

fork and spoon
Middagsretter
clock
30-60 min
Bagte søde kartofler med yoghurt og sprød salattopping
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk søde kartofler2 spsk olivenolie1 tsk saltYoghurt:2 dl neutral yoghurt 3,5 %2 tsk revet, usprøjtet citronskal ½ tsk spidskommen½ tsk gurkemejeSprød salattopping:100 g gulerod100 g æble100 g rødbeder2 spsk citronsaft2 spsk olivenolieSalt og kværnet peberPynt: 50 g ristede græskarkerner

Sådan gør du

Skrub de 4 søde kartofler og vend dem i olivenolie og salt. Kom dem i en bradepande i ovnen ved 200C i ca. 50 minutter alt afhængig af størrelsen på kartoflerne. Tjek om kartoflerne er tilberedte ved at prikke med en kødnål. Hvis kartoflerne er bløde i konsistensen, er de færdige.

Rør neutral yoghurt, citronskal, spidskommen og gurkemeje sammen i en skål og sæt den på køl.

Riv gulerod, æble og rødbede groft og bland det sammen i en skål. Vend med citronsaft, olivenolie, salt og kværnet peber. Når de søde kartofler er møre, skæres et kryds i toppen på hver.

Åbn den søde kartoffel lidt med et let tryk med fingrene. Top med yoghurtdressingen, sprød salattopping og ristede græskarkerner. Servér resten af salattoppingen ved siden af.

 

Energi pr. person: 1632 kJ / 389 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 6,0 g

Kulhydrat: 10,5 g