HjemOpskrifterBagte søde kartofler med yoghurt og sprød salattopping

Bagte søde kartofler med yoghurt og sprød salattopping

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 søde kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
yoghurt
  • 200 g yoghurt naturel
  • 2 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 0.5 tsk stødt spidskommen
  • 0.5 tsk stødt gurkemeje
sprød salattopping
  • 100 g gulerødder
  • 100 g æbler
  • 100 g rødbeder
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • salt & sort peber
  • pynt: 50 g ristede græskarkerner

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub de 4 søde kartofler og vend dem i olivenolie og salt.

  • 2.
    Kom dem i en bradepande i ovnen ved 200C i ca. 50 minutter alt afhængig af størrelsen på kartoflerne.

  • 3.
    Tjek om kartoflerne er tilberedte ved at prikke med en kødnål.

  • 4.
    Hvis kartoflerne er bløde i konsistensen, er de færdige.

  • 5.
    Rør neutral yoghurt, citronskal, spidskommen og gurkemeje sammen i en skål og sæt den på køl.

  • 6.
    Riv gulerod, æble og rødbede groft og bland det sammen i en skål.

  • 7.
    Vend med citronsaft, olivenolie, salt og kværnet peber.

  • 8.
    Når de søde kartofler er møre, skæres et kryds i toppen på hver.

  • 9.
    Åbn den søde kartoffel lidt med et let tryk med fingrene.

  • 10.
    Top med yoghurtdressingen, sprød salattopping og ristede græskarkerner.

  • 11.
    Servér resten af salattoppingen ved siden af.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7998 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
434 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 8.4 %2.2 g
Kulhydrat: 51.7 %13.2 g
Fedt: 39.9 %4.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;