HjemOpskrifterBlommechutney

Blommechutney

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 500 g blommer
  • 1 hakket løg
  • 200 g sukker
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 kanelstang
  • 3 stjerneanis
  • salt & sort peber
  • evt. atamon

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Vask blommerne grundigt og befri dem for sten.

  • 2.
    Skær dem i grove stykker.

  • 3.
    Kom dem i en gryde sammen med hakket løg og krydderier.

  • 4.
    Tilsæt æbleeddike og sukker.

  • 5.
    Lad det simre i ca. 40 min. til blommerne er kogt ud og en del af væden er fordampet.

  • 6.
    Kom på skoldede glas og tilsæt evt. lidt atamon.

  • 7.
    Blommechutney er især lækkert til svin med sprød svær og indiske retter, men også til andre sammenkogte retter og grillet kød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4469 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
504 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 1.6 %0.5 g
Kulhydrat: 98.1 %29.1 g
Fedt: 0.3 %0.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;