HjemOpskrifterBraiseret kalvebov med saltet flæsk, rødvin og stegte gulerødder

Braiseret kalvebov med saltet flæsk, rødvin og stegte gulerødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • kalvebov1 kg
  • hakkede løg2 stykke
  • hakket fed hvidløg2 stykke
  • rødvin1 flaske
  • saltet stegeflæsk eller bacon200 g
  • æbleeddike0.5 dl
  • hvedemel1 dl
  • frisk timian0
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Vend kødet i mel og krydr med salt og peber.

  • 2.
    Varm olie i en god stegegryde og brun kødet godt af.

  • 3.
    Tag det op og brun hakket løg og hvidløg.

  • 4.
    Kom kødet tilbage i gryden og hæld rødvinen på.

  • 5.
    Tilsæt en dusk frisk timian.

  • 6.
    Lad retten simre i min. 1 time til kødet er mørt.

  • 7.
    Rens svampe og skær gulerødder i grove stykker.

  • 8.
    Svits svampene på en pande i lidt olie.

  • 9.
    Giv gulerødderne en tur i ovnen med lidt olivenolie, salt og peber på 250 grader i ca. 10-15 min.

  • 10.
    Kom grøntsagerne ned i retten de sidste 10 min.

  • 11.
    Smag gryderetten til med salt, peber og æbleeddike.

  • 12.
    Server med dampede ris, et godt brød eller en god kartoffelmos.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11968 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
538 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.2 g
Protein: 35.5 %11.2 g
Kulhydrat: 9.2 %2.9 g
Fedt: 35 %5.1 g
Alkohol: 20.3 %3.6 g
;