HjemOpskrifterChili con carne

Chili con carne

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
1 person
2 personer
3 personer
4 personer
5 personer
6 personer
7 personer
8 personer
9 personer
10 personer
11 personer
12 personer
  • hakket oksekød (ca. 12% fedt)500 g
  • flåede tomater2 dåse
  • hvide bønner500 g
  • tørrede sorte bønner250 g
  • stort løg1 stk
  • fed hvidløg2 stk
  • koncentreret tomatpuré1 dåse
  • friske friske chilier2 stk
  • tørret frisk chili1 stk
  • stødt spidskommen1 spsk
  • kanelstænger2 stk
  • kaffe2.5 dl
  • æbleeddike0
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Læg bønnerne i blød i vand natten over.

  • 2.
    Hæld vandet fra og kom dem i en gryde med rent vand med lidt salt i.

  • 3.
    Kog dem møre i ca. 40-50 min.

  • 4.
    Brun løg, hvidløg og kød godt af og kom det i et godt dybt ildfast fad – uden bønnerne.

  • 5.
    Tilsæt flådede tomater, tomatpuré, krydderier, æbleeddike og rødvin.

  • 6.
    Lad det simre i ovnen i 3 timer på 120 grader.

  • 7.
    Kom derefter bønnerne og kaffen i og lad det få yderligere 1 time.

  • 8.
    Smag til med spidskommen, chili, æbleeddike, salt og peber.

  • 9.
    Servér med dampede ris, creme fraiche og hakket persille.

  • 10.
    I stedet for ris kan retten også serveres med et rustikt brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12855 kj / 3070 kcal
Næringsindhold pr. 100g
491 kj / 117 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -4.7 g
Protein: 32.2 %9.3 g
Kulhydrat: 41.5 %12.0 g
Fedt: 26.3 %3.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;