HjemOpskrifterChili con carne

Chili con carne

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 2 dåser flåede tomater
  • 500 g hvide bønner
  • 250 g tørrede sorte bønner
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 2 friske friske chilier
  • 1 tørret frisk chili
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 2 kanelstænger
  • 2.5 dl kaffe
  • æbleeddike
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Læg bønnerne i blød i vand natten over.

  • 2.
    Hæld vandet fra og kom dem i en gryde med rent vand med lidt salt i.

  • 3.
    Kog dem møre i ca. 40-50 min.

  • 4.
    Brun løg, hvidløg og kød godt af og kom det i et godt dybt ildfast fad – uden bønnerne.

  • 5.
    Tilsæt flådede tomater, tomatpuré, krydderier, æbleeddike og rødvin.

  • 6.
    Lad det simre i ovnen i 3 timer på 120 grader.

  • 7.
    Kom derefter bønnerne og kaffen i og lad det få yderligere 1 time.

  • 8.
    Smag til med spidskommen, chili, æbleeddike, salt og peber.

  • 9.
    Servér med dampede ris, creme fraiche og hakket persille.

  • 10.
    I stedet for ris kan retten også serveres med et rustikt brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12855 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
491 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.7 g
Protein: 32.2 %9.3 g
Kulhydrat: 41.5 %12.0 g
Fedt: 26.3 %3.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;