Det skal du bruge
0-30 min

Chili con carne
Sådan skal du gøre:
- Læg bønnerne i blød i vand natten over.
- Hæld vandet fra og kom dem i en gryde med rent vand med lidt salt i.
- Kog dem møre i ca. 40-50 min.
- Brun løg, hvidløg og kød godt af og kom det i et godt dybt ildfast fad – uden bønnerne.
- Tilsæt flådede tomater, tomatpuré, krydderier, æbleeddike og rødvin.
- Lad det simre i ovnen i 3 timer på 120 grader.
- Kom derefter bønnerne og kaffen i og lad det få yderligere 1 time.
- Smag til med spidskommen, chili, æbleeddike, salt og peber.
Servér med dampede ris, creme fraiche og hakket persille. I stedet for ris kan retten også serveres med et rustikt brød.
Energi pr. person: 3150 Kj/ 750 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,0 g
Kulhydrat: 12,0 g
Fedt: 2,0 g