Chili con carne

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g hakket oksekød2 ds. flåede tomater500 g tørrede hvide bønner250 g tørrede sorte bønner1 stort løg2 fed Hvidløg1 dåse tomatpuré2 friske chilier1 spsk. tørret chili1 spsk. spidskommen2 kanelstænger1 kop kaffeÆbleeddikeSalt og peber

Sådan gør du

  1. Læg bønnerne i blød i vand natten over.
  2. Hæld vandet fra og kom dem i en gryde med rent vand med lidt salt i.
  3. Kog dem møre i ca. 40-50 min.
  4. Brun løg, hvidløg og kød godt af og kom det i et godt dybt ildfast fad – uden bønnerne.
  5. Tilsæt flådede tomater, tomatpuré, krydderier, æbleeddike og rødvin.
  6. Lad det simre i ovnen i 3 timer på 120 grader.
  7. Kom derefter bønnerne og kaffen i og lad det få yderligere 1 time.
  8. Smag til med spidskommen, chili, æbleeddike, salt og peber.

Servér med dampede ris, creme fraiche og hakket persille. I stedet for ris kan retten også serveres med et rustikt brød.

 

Energi pr. person: 3150 Kj/ 750 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,0 g
Kulhydrat: 12,0 g

Fedt: 2,0 g