Chokolade fødselsdagslagkage med blåbær

fork and spoon
Søde sager
clock
120-240 min
Chokolade fødselsdags lagkage med blåbær
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Chokoladebunde:6 æg 300 g sukker3 tsk. bagepulver300 g hvedemel80 g. kakaopulver1 dl mælkFyld:½ liter fløde2 tsk. vaniljesukker100 g grofthakket chokolade125 g hasselnødder, ristede afskallede, hakkede ( gem 25 g til pynt) Pynt:100 g blåbær25 g hakkede ristede hasselnødder25 hakket mørk chokoladeLys: Spar 62 år

Sådan gør du

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Vend bagepulver, hvedemel og kakaopulver sammen. Sigtes i æggemassen og vendes i sammen med mælken.
Smør en springform på 22 cm/diameter og fyld dejen i. Bages ved 180 grader i 45-47 minutter.
Stik i lagkagebunden med en kødnål, der skal ikke være dej på.
Afkøles helt på en rist uden form, flæk den i 2 lige store stykker. Klargør fyldet.
Kom bunden på et lagkage fad.
Pisk flødeskum med vaniljesukker til det stadig er cremet. Vend hakket chokolade og nødder i. Fordel halvdelen af fyldet på lagkagebunden, toppen på og pynt med resten af fløden og blåbær. Drys resten af de hakkede hasselnødder og chokolade på.
Stilles på køl indtil servering. Drys med sigtet flormelis.

Energi pr. person:  
3335 kJ (794 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,2 g
Fedt: 16,9 g
Kulhydrat: 34,2 g