HjemOpskrifterChokolade fødselsdagslagkage med blåbær

Chokolade fødselsdagslagkage med blåbær

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
chokoladebunde
  • 6 æg
  • 300 g sukker
  • 3 tsk bagepulver
  • 300 g hvedemel
  • 80 g kakaopulver
  • 1 dl mælk
fyld
  • 0.5 liter Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g grofthakket mørk chokolade
  • 125 g hasselnøddekerner ristede afskallede, hakkede ( gem 25 g til pynt)
pynt
  • 100 g blåbær
  • 25 g hakket mørk chokolade
  • små lagkagelys

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.

  • 2.
    Vend bagepulver, hvedemel og kakaopulver sammen.

  • 3.
    Sigtes i æggemassen og vendes i sammen med mælken.

  • 4.
    Smør en springform på 22 cm/diameter og fyld dejen i.

  • 5.
    Bages ved 180 grader i 45-47 minutter.

  • 6.
    Stik i lagkagebunden med en kødnål, der skal ikke være dej på.

  • 7.
    Afkøles helt på en rist uden form, flæk den i 2 lige store stykker.

  • 8.
    Klargør fyldet.

  • 9.
    Kom bunden på et lagkage fad.

  • 10.
    Pisk flødeskum med vaniljesukker til det stadig er cremet.

  • 11.
    Vend hakket chokolade og nødder i.

  • 12.
    Fordel halvdelen af fyldet på lagkagebunden, toppen på og pynt med resten af fløden og blåbær.

  • 13.
    Drys resten af de hakkede hasselnødder og chokolade på.

  • 14.
    Stilles på køl indtil servering.

  • 15.
    Drys med sigtet flormelis.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
26257 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1340 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 7.9 %6.2 g
Kulhydrat: 43.8 %34.5 g
Fedt: 48.3 %17.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;