Chokoladeboller

fork and spoon
Bagværk
clock
60-120 min
Chokoladeboller
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

30 g gær3 dl sødmælk2 spsk sukker1 tsk salt100 g Kærgården1 æg100 g mørke chokoladeknapper 500 g hvedemelTil pensling:1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Gæren røres ud i den lunkne mælk. Rør sukker, salt, Kærgården og æg i og tilsæt chokoladeknapperne. Ælt hvedemel i lidt efter lidt enten med hænderne eller i maskine i 5 min. til dejen er smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min.

Slå dejen ud på et meldrysset bord og del den i 14 lige store stykker. Form stykkerne til runde boller og kom dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 min.

Bollerne pensles med sammenpisket æg og bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 min.

Lad bollerne afkøle på en rist.

 

Energi pr. stk.:  1033 Kj/ 246 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 7 g.

Kulhydrat: 41 g. Fedt: 11 g.