HjemOpskrifterChokoladeboller

Chokoladeboller

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • gær30 g
  • sødmælk3 dl
  • sukker2 spsk
  • salt1 tsk
  • smør100 g
  • æg1 stk
  • små chokoladeknapper100 g
  • hvedemel500 g
  • sammenpisket æg til pensling1 stk

Sådan gør du

  • 1.
    Gæren røres ud i den lunkne mælk.

  • 2.
    Rør sukker, salt, Kærgården og æg i og tilsæt chokoladeknapperne.

  • 3.
    Ælt hvedemel i lidt efter lidt enten med hænderne eller i maskine i 5 min. til dejen er smidig.

  • 4.
    Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min.

  • 5.
    Slå dejen ud på et meldrysset bord og del den i 14 lige store stykker.

  • 6.
    Form stykkerne til runde boller og kom dem på en bageplade med bagepapir.

  • 7.
    Lad bollerne efterhæve i 30 min.

  • 8.
    Bollerne pensles med sammenpisket æg og bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 min.

  • 9.
    Lad bollerne afkøle på en rist.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14531 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1248 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.5 g
Protein: 8.8 %6.5 g
Kulhydrat: 54.4 %40.0 g
Fedt: 36.8 %12.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;