
Chokoladekage
Smelt chokoladen og smør/Kærgården i en skål over et vandbad. Pisk halvdelen af sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen. Bland hvedemel og kokosmel og vend det i blandingen. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret og vend dem forsigtigt i dejen. Kom dejen i en smurt springform og bag den i ca. 45 min. ved 175 grader. Lad den køle af i formen.
Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Kom piskefløde og sirup i en gryde og bring det i kog ved jævn varme og under omrøring. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og rør indtil chokoladen er smeltet og blandingen er ensartet. Vend kokosmel i og hæld blandingen over kagen. Stil den på køl i mindst 4 timer eller 45 min. i fryseren. Drys kagen med flagesalt og server.
Energi pr. person: 1834 Kj/437 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,1 g.
Kulhydrat: 39,5 g.
Fedt: 25,5 g.