HjemOpskrifterChokoladekage

Chokoladekage

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
  • mørk chokolade150 g
  • smør100 g
  • sukker175 g
  • æggeblommer2 stk
  • hvedemel3 spsk
  • kokosmel3 spsk
  • æggehvider2 stk
fyld
  • mørk chokolade200 g
  • Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%1 dl
  • lys sirup0.5 dl
  • kokosmel2 spsk
  • flagesalt1 tsk

Sådan gør du

  • 1.
    Smelt chokoladen og smør/Kærgården i en skål over et vandbad.

  • 2.
    Pisk halvdelen af sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps.

  • 3.
    Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen.

  • 4.
    Bland hvedemel og kokosmel og vend det i blandingen.

  • 5.
    Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret og vend dem forsigtigt i dejen.

  • 6.
    Kom dejen i en smurt springform og bag den i ca. 45 min. ved 175 grader.

  • 7.
    Lad den køle af i formen.

  • 8.
    Hak chokoladen groft og kom den i en skål.

  • 9.
    Kom piskefløde og sirup i en gryde og bring det i kog ved jævn varme og under omrøring.

  • 10.
    Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og rør indtil chokoladen er smeltet og blandingen er ensartet.

  • 11.
    Vend kokosmel i og hæld blandingen over kagen.

  • 12.
    Stil den på køl i mindst 4 timer eller 45 min. i fryseren.

  • 13.
    Drys kagen med flagesalt og server.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17864 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1896 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.7 g
Protein: 3.6 %4.0 g
Kulhydrat: 45.2 %50.4 g
Fedt: 51.2 %26.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;