HjemOpskrifterDEN BUDGETVENLIGE: Flæskestegssandwich med hjemmesyltede løg

DEN BUDGETVENLIGE: Flæskestegssandwich med hjemmesyltede løg

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • gær25 g
  • lunkent vand1.5 dl
  • olie0.25 dl
  • æg (gem den anden det til pensling)0.5 stk
  • sukker1.5 spsk
  • salt0.5 tsk
  • hvedemel600 g
  • sesamfrø til drys0
  • rucolasalat0
  • flæskesteg1 stk
  • mayonnaise0
syltede rødløg
  • rødløg2 stk
  • æbleeddike2 spsk
  • sukker2 spsk
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Lav boller ud fra grundopskriften, og drys dem med sesam.

  • 2.
    Syltede rødløg: Skræl løget, og halvér det.

  • 3.
    Skær strimler så tyndt som muligt fra bund til top.

  • 4.
    Læg løg i en skål med æbleeddike og sukker, og massér det hele godt sammen med fingrene.

  • 5.
    Smag til med salt og peber.

  • 6.
    Server flæskestegssandwichene med mayonnaise, ruccola og de syltede rødløg.

  • 7.
    Tip! Brug eventuelt ribbenssteg i stedet for flæskesteg.

  • 8.
    Den er billigere og mere saftig.

  • 9.
    Grundopskrift boller Det skal du bruge: 1½ dl lunkent vand 25 g gær ¼ dl olie ½ æg (gem den anden del til pensling) 1½ spsk. sukker ½ tsk. salt 600 g hvedemel   Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt de øvrige ingredienser.

  • 10.
    Ælt til dejen er glat, og lad den hæve et lunt sted en halv time under et klæde.

  • 11.
    Form seks boller, og rul eller tryk dem flade, og prik dem i overfladen med en gaffel.

  • 12.
    Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse i cirka en halv time.

  • 13.
    Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hvedemel.

  • 14.
    Bag bollerne i cirka 10 minutter ved 220 grader.

  • 15.
    Flæskesteg Gnid flæskestegen grundigt med salt, og sørg for, at den står lige i en bradepande.

  • 16.
    Steg den i ovnen ved 180 grader i cirka en time.

  • 17.
    Brug et stegetermometer til at holde øje med kernetemperaturen.

  • 18.
    Når kernetemperaturen når 55 grader, tjekkes sværen – er den sprød forsættes stegningen til kernetemperaturen er 65 grader – hvis ikke skrues der op til 250 grader, og stegningen fortsættes, til kernetemperaturen er 65 grader.

  • 19.
    Hvis stegen er færdig, men sværen ikke er sprød, kan sværen pilles af og grilles separat.

  • 20.
    Stegen skal hvile utildækket i 20 minutter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
25848 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1010 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.0 g
Protein: 22.9 %13.6 g
Kulhydrat: 32.5 %19.3 g
Fedt: 44.6 %12.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;