Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 13

Man – fre: 09-17

Lør/Søn: lukket

Det skal du bruge
60-120 min
1½ dl lunkent vand
25 g gær
¼ dl olie
½ æg (gem den anden del til pensling)
1½ spsk. sukker
½ tsk. salt
600 g hvedemel
Sesam til drys
Ruccola
1 flæskesteg
Mayonnaise
Syltede rødløg
2 rødløg
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. sukker
Salt og peber

DEN BUDGETVENLIGE: Flæskestegssandwich med hjemmesyltede løg

Sådan skal du gøre: 

Sådan gør du:

Lav boller ud fra grundopskriften, og drys dem med sesam. Syltede rødløg: Skræl løget, og halvér det. Skær strimler så tyndt som muligt fra bund til top. Læg løg i en skål med æbleeddike og sukker, og massér det hele godt sammen med fingrene. Smag til med salt og peber.

Server flæskestegssandwichene med mayonnaise, ruccola og de syltede rødløg.

 

Tip!

Brug eventuelt ribbenssteg i stedet for flæskesteg. Den er billigere og mere saftig.

 

Grundopskrift boller

Det skal du bruge:

1½ dl lunkent vand

25 g gær

¼ dl olie

½ æg (gem den anden del til pensling)

1½ spsk. sukker

½ tsk. salt

600 g hvedemel

 

Sådan gør du:

Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt til dejen er glat, og lad den hæve et lunt sted en halv time under et klæde. Form seks boller, og rul eller tryk dem flade, og prik dem i overfladen med en gaffel. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse i cirka en halv time. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hvedemel. Bag bollerne i cirka 10 minutter ved 220 grader.

 

6 boller

Energi pr. person: 1.747,8 kJ / 411,6 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 9,2 g

Kulhydrat: 66,3 g

Fedt: 5,2 g

 

 

Flæskesteg

Sådan gør du:

Gnid flæskestegen grundigt med salt, og sørg for, at den står lige i en bradepande. Steg den i ovnen ved 180 grader i cirka en time. Brug et stegetermometer til at holde øje med kernetemperaturen. Når kernetemperaturen når 55 grader, tjekkes sværen – er den sprød forsættes stegningen til kernetemperaturen er 65 grader – hvis ikke skrues der op til 250 grader, og stegningen fortsættes, til kernetemperaturen er 65 grader. Hvis stegen er færdig, men sværen ikke er sprød, kan sværen pilles af og grilles separat. Stegen skal hvile utildækket i 20 minutter.

 

1 tyk skive flæskesteg af svinekam/kamsteg med to svær

Energi pr. person: 1.005 kJ / 240 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 19,3 g

Kulhydrat: 0 g

Fedt: 18,3 g 

Del på
LÆS TILBUDSAVISEN