DEN BUDGETVENLIGE: Flæskestegssandwich med hjemmesyltede løg

fork and spoon
Middagsretter
clock
60-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1½ dl lunkent vand25 g gær¼ dl olie½ æg (gem den anden del til pensling)1½ spsk. sukker½ tsk. salt600 g hvedemelSesam til drysRuccola1 flæskestegMayonnaiseSyltede rødløg2 rødløg2 spsk. æbleeddike2 spsk. sukkerSalt og peber

Sådan gør du

Sådan gør du:

Lav boller ud fra grundopskriften, og drys dem med sesam. Syltede rødløg: Skræl løget, og halvér det. Skær strimler så tyndt som muligt fra bund til top. Læg løg i en skål med æbleeddike og sukker, og massér det hele godt sammen med fingrene. Smag til med salt og peber.

Server flæskestegssandwichene med mayonnaise, ruccola og de syltede rødløg.

 

Tip!

Brug eventuelt ribbenssteg i stedet for flæskesteg. Den er billigere og mere saftig.

 

Grundopskrift boller

Det skal du bruge:

1½ dl lunkent vand

25 g gær

¼ dl olie

½ æg (gem den anden del til pensling)

1½ spsk. sukker

½ tsk. salt

600 g hvedemel

 

Sådan gør du:

Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt til dejen er glat, og lad den hæve et lunt sted en halv time under et klæde. Form seks boller, og rul eller tryk dem flade, og prik dem i overfladen med en gaffel. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse i cirka en halv time. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hvedemel. Bag bollerne i cirka 10 minutter ved 220 grader.

 

6 boller

Energi pr. person: 1.747,8 kJ / 411,6 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 9,2 g

Kulhydrat: 66,3 g

Fedt: 5,2 g

 

 

Flæskesteg

Sådan gør du:

Gnid flæskestegen grundigt med salt, og sørg for, at den står lige i en bradepande. Steg den i ovnen ved 180 grader i cirka en time. Brug et stegetermometer til at holde øje med kernetemperaturen. Når kernetemperaturen når 55 grader, tjekkes sværen – er den sprød forsættes stegningen til kernetemperaturen er 65 grader – hvis ikke skrues der op til 250 grader, og stegningen fortsættes, til kernetemperaturen er 65 grader. Hvis stegen er færdig, men sværen ikke er sprød, kan sværen pilles af og grilles separat. Stegen skal hvile utildækket i 20 minutter.

 

1 tyk skive flæskesteg af svinekam/kamsteg med to svær

Energi pr. person: 1.005 kJ / 240 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 19,3 g

Kulhydrat: 0 g

Fedt: 18,3 g