HjemOpskrifterDen budgetvenlige: Klassisk brunkage

Den budgetvenlige: Klassisk brunkage

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 1.5 tsk potaske
  • 0.5 dl vand
  • 250 g smør
  • 250 g sirup
  • 200 g sukker
  • 50 g hakkede mandler
  • 1 pose brunkagekrydderi
  • 500 g hvedemel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog smør, sirup og sukker.

  • 2.
    Opløs potaske i vand, og rør i.

  • 3.
    Når massen er lunken, blandes mandler, sigtet hvedemel og brunkagekrydderi i en skål.

  • 4.
    Ælt, til dejen er ensartet.

  • 5.
    Rul dejen til to-tre tykke stænger, som er cirka fire centimeter i diameter.

  • 6.
    Klip eventuelt et paprør fra en køkkenrulle på langs, og rul dejen inden i den, og lad den hvile i køleskabet i nogle timer.

  • 7.
    Skær tynde skiver af rullen.

  • 8.
    Læg dem på en bageplade med bagepapir.

  • 9.
    Bag brunkagerne i 8-10 minutter ved 180 °C, og afkøl på en bagerist.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
23027 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1744 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 4.1 %4.2 g
Kulhydrat: 57.2 %58.7 g
Fedt: 38.7 %18.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;