HjemOpskrifterDen gode burger

Den gode burger

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g hakket oksekød
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk tørret chiliflage
  • 4 store burgerboller
  • 1 kg kartoffel
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl tomatketchup
  • syltet agurk
  • 1 løg
  • 2-3 stk tomat
  • 1 salat hoved
  • olivenolie
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at vaske kartoflerne grundigt.

  • 2.
    Kog dem i letsaltet vand i ca. 8-10 min. til de er næsten møre.

  • 3.
    Hæld vandet fra og tør dem.

  • 4.
    Kom dem i en bradepande med olivenolie, salt og peber.

  • 5.
    Bag kartoflerne sprøde i ovnen ca. 25-30 min. på 200 grader.

  • 6.
    Bland kød, æg, spidskommen, salt og peber sammen.

  • 7.
    Form blandingen til fire bøffer.

  • 8.
    Steg bøfferne i olivenolie ca. 3-4 min på hver side (må gerne være lidt røde i midten) Lad dem trække i ca. 5 min.

  • 9.
    Imens skylles salat, tomat skæres i skiver og løg skæres i ringe.

  • 10.
    Varm bollerne efter anvisning på pakken.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15434 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
626 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 22.3 %8.2 g
Kulhydrat: 34.2 %12.6 g
Fedt: 43.5 %7.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;