HjemOpskrifterDen gode burger

Den gode burger

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • hakket oksekød800 g
  • stødt spidskommen1 tsk
  • tørret chiliflage1 tsk
  • store burgerboller4 stykke
  • kartoffel1 kg
  • mayonnaise1 dl
  • tomatketchup1 dl
  • syltet agurk0
  • løg1 stykke
  • 2-3 stk tomat0
  • salat hoved1 stykke
  • olivenolie0
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Start med at vaske kartoflerne grundigt.

  • 2.
    Kog dem i letsaltet vand i ca. 8-10 min. til de er næsten møre.

  • 3.
    Hæld vandet fra og tør dem.

  • 4.
    Kom dem i en bradepande med olivenolie, salt og peber.

  • 5.
    Bag kartoflerne sprøde i ovnen ca. 25-30 min. på 200 grader.

  • 6.
    Bland kød, æg, spidskommen, salt og peber sammen.

  • 7.
    Form blandingen til fire bøffer.

  • 8.
    Steg bøfferne i olivenolie ca. 3-4 min på hver side (må gerne være lidt røde i midten) Lad dem trække i ca. 5 min.

  • 9.
    Imens skylles salat, tomat skæres i skiver og løg skæres i ringe.

  • 10.
    Varm bollerne efter anvisning på pakken.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15434 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
626 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.5 g
Protein: 22.3 %8.2 g
Kulhydrat: 34.2 %12.6 g
Fedt: 43.5 %7.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;