Den gode burger

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g hakket oksekød1 tsk spidskommen1 stk tørret chili4 stk store burger boller1 kg kartofler1 dl mayonnaise1 dl ketchupsyltede agurker1 stk løg2-3 stk tomater1 stk salathovedolivenoliesalt og peber

Sådan gør du

  1. Start med at vaske kartoflerne grundigt.
  2. Kog dem i letsaltet vand i ca. 8-10 min. til de er næsten møre.
  3. Hæld vandet fra og tør dem.
  4. Kom dem i en bradepande med olivenolie, salt og peber.
  5. Bag kartoflerne sprøde i ovnen ca. 25-30 min. på 200 grader.
  6. Bland kød, æg, spidskommen, salt og peber sammen.
  7. Form blandingen til fire bøffer.
  8. Steg bøfferne i olivenolie ca. 3-4 min på hver side (må gerne være lidt røde i midten)
  9. Lad dem trække i ca. 5 min.
  10. Imens skylles salat, tomat skæres i skiver og løg skæres i ringe.
  11. Varm bollerne efter anvisning på pakken.

 

Energi pr. person: 3898 Kj/ 928 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Kulhydrat: 12,0 g

Fedt: 5,0 g