HjemOpskrifterDEN HURTIGE: Nem flæskestegssandwich

DEN HURTIGE: Nem flæskestegssandwich

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
boller
  • lunkent vand1.5
  • gær25 g
  • olie0.25 dl
  • æg (gem den anden del til pensling)0.5 stk
  • sukker1.5 spsk
  • salt0.5 tsk
  • tipo 00 hvedemel500 g
  • grahamsmel100 g
  • sesamfrø til drys0
    • stærk chilisauce0
    • coleslaw0
    • rødkål300 g
    • fennikel1 stk
    • mayonnaise5 spsk
    • tomatketchup1 spsk
    • æblecidereddike1 spsk
    • sukker1 spsk
    • mælk3 spsk
    honningristede valnødder
    • valnøddekerne1 dl
    • honning2 spsk
    • smør1 spsk
    pynt
    • æble0
    • tranebær0
    • bredbladet persille0

    Sådan gør du

    • 1.
      Lav seks boller efter grundopskriften.

    • 2.
      Lav en flæskesteg efter opskriften.

    • 3.
      Servér flæskestegssandwichene med mayonnaise, rødkål og syltede agurker i de mængder, du foretrækker. Også god til madpakken.

    • 4.
      Tip! Lav de syltede agurker selv.

    • 5.
      Kog 1 dl eddike og 1 dl sukker op med et par laurbærblade, peberkorn og salt.

    • 6.
      Når det er kølet lidt af, hældes det ud over agurkeskiverne.

    • 7.
      Lad det køle ned, og så er det klar til servering.

    • 8.
      Bland alle ingredienserne og ælt til dejen er glat, og lad den hæve et lunt sted en halv time under et klæde.

    • 9.
      Form seks boller, og rul eller tryk dem flade, og prik dem i overfladen med en gaffel.

    • 10.
      Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse i cirka en halv time.

    • 11.
      Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hvedemel.

    • 12.
      Bag bollerne i cirka 10 minutter ved 220 grader.

    • 13.
      Flæskesteg Sådan gør du: Gnid flæskestegen grundigt med salt, og sørg for, at den står lige i en bradepande.

    • 14.
      Steg den i ovnen ved 180 grader i cirka en time.

    • 15.
      Brug et stegetermometer til at holde øje med kernetemperaturen.

    • 16.
      Når kernetemperaturen når 55 grader, tjekkes sværen – er den sprød forsættes stegningen til kernetemperaturen er 65 grader – hvis ikke skrues der op til 250 grader, og stegningen fortsættes, til kernetemperaturen er 65 grader.

    • 17.
      Hvis stegen er færdig, men sværen ikke er sprød, kan sværen pilles af og grilles separat.

    • 18.
      Stegen skal hvile utildækket i 20 minutter.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    15049 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    984 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: -3.1 g
    Protein: 11.5 %6.6 g
    Kulhydrat: 57.2 %33.1 g
    Fedt: 31.3 %8.3 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;