HjemOpskrifterEn god basis-tomatsovs

En god basis-tomatsovs

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • fed hvidløg2 stk
  • løg2 stk
  • olie til stegning0
  • revet pastinak1 stk
  • revet gulerod1 stk
  • koncentreret tomatpuré af 140 g.1 dåse
  • laurbærblade2 stk
  • rosmarinkvist1 stk
  • hakkede tomater2 dåse
  • vand3 dl
  • sukker2 spsk
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Skær løg og hvidløg ud, og sautér det i olien i en gryde.

  • 2.
    Tilsæt derefter revet pastinak og revet gulerod.

  • 3.
    Når løg og grøntsager er møre, tilsættes tomatpure og varmes godt igennem, så smagsnuancer og sødme træder frem.

  • 4.
    Kom laurbær og rosmarin ved, og hæld dåsetomaterne og vandet i.

  • 5.
    Lad det småsimre i 10-15 minutter, og smag til med sukker, der tager toppen af syren fra tomaterne.

  • 6.
    Smag til med salt og peber.

  • 7.
    Tip! Tag laurbær og rosmarinstilk op igen, blend dem, tilsæt lidt fløde, og nyd det som suppe.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1979 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
128 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.3 g
Protein: 15 %1.1 g
Kulhydrat: 77.9 %5.8 g
Fedt: 7.1 %0.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;