En god basis-tomatsovs

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 løg2 fed hvidløgOlie til stegning1 revet pastinak1 revet gulerod1 dåse tomatkoncentrat 140 g2 laurbærblade1 stilk rosmarin2 dåser hakket tomatCa. 3 dl vand2 spiseskefulde sukkerSalt og peber

Sådan gør du

Sådan gør du:

Skær løg og hvidløg ud, og sautér det i olien i en gryde. Tilsæt derefter revet pastinak og revet gulerod. Når løg og grøntsager er møre, tilsættes tomatpure og varmes godt igennem, så smagsnuancer og sødme træder frem. Kom laurbær og rosmarin ved, og hæld dåsetomaterne og vandet i. Lad det småsimre i 10-15 minutter, og smag til med sukker, der tager toppen af syren fra tomaterne. Smag til med salt og peber.

 

Tip!

Tag laurbær og rosmarinstilk op igen, blend dem, tilsæt lidt fløde, og nyd det som suppe.

 

Energi pr. person: 764,1 kJ / 182,5 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 1,6 g

Kulhydrat: 9,6 g

Fedt: 1,4 g