Frikadeller med kartofler og sauce

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

400 g hakket svine-og kalvekød, 8-12%1 tsk salt og ½ tsk peber1 æg1 løg½ dl hvedemel1 dl minimælk1 spsk olie400 g Små hurtige kartofler2 dl Brun Sauce, Jensen´s Køkken

Sådan gør du

Rør kødet med salt, peber, æg, revet løg, mel og mælk. Rør til det er ensartet og sammenhængende.

Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når de 12 frikadeller formet med en spiseske kommes på panden. Brun dem ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 4 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Gem halvdelen af frikadellerne i køleskabet.

Imens koges kartoflerne i mikrobølgeovn eller i gryde ifølge tilberedning på pakken.

Saucen varmes.

Hvis man kun spiser 6 frikadeller: Energi pr. person 2100 kJ- 500 kcal. Energifordeling: Fedt 31%. Kulhydrat 45%. Protein 24%.