HjemOpskrifterFrikadeller med kartofler og sauce

Frikadeller med kartofler og sauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 400 g hakket grise- og kalvekød (ca. 10 % fedt)
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 0.5 dl hvedemel
  • 1 dl minimælk
  • 1 spsk olie
  • 400 g små kartofler
  • 2 dl brun sovs

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør kødet med salt, peber, æg, revet løg, mel og mælk.

  • 2.
    Rør til det er ensartet og sammenhængende.

  • 3.
    Lad olien blive varm på en pande ved god varme.

  • 4.
    Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når de 12 frikadeller formet med en spiseske kommes på panden.

  • 5.
    Brun dem ca. 2 minutter på hver side.

  • 6.
    Skru ned til middel varme og steg dem ca. 4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

  • 7.
    Gem halvdelen af frikadellerne i køleskabet.

  • 8.
    Imens koges kartoflerne i mikrobølgeovn eller i gryde ifølge tilberedning på pakken.

  • 9.
    Saucen varmes.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6017 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
469 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 29.3 %8.1 g
Kulhydrat: 32.9 %9.1 g
Fedt: 37.8 %4.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;