HjemOpskrifterGlaseret skinke med stuvet kål

Glaseret skinke med stuvet kål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • skinke el. hamburgerryg800 g
  • dijonsennep5 spsk
  • grønkål ( gem vandet efter kogning )400 g
  • savojkål0.5 stk
  • smør4 spsk
  • hvedemel4 spsk
  • Arla Karolines Køkken® Madlavningsfløde 15%3 dl
  • stødt muskatnød1 tsk
  • friskpresset citronsaft0
  • salt & sort peber0
  • brun farin200 g

Sådan gør du

  • 1.
    Skinke: Kog skinke i ca. 20  min. og lad den trække i kogevandet – også 20 min.

  • 2.
    Bland sennep, farin, salt + peber sammen.

  • 3.
    Gnid kødet godt med blandingen og glaser i ovnen i ca. 30 min. på 180 grader.

  • 4.
    Kål: Snit kålen fint.

  • 5.
    Gem lidt som kommes i til sidst.

  • 6.
    Varm letsaltet vand op i en gryde.

  • 7.
    Kog kålen i ca. 6-8 min.

  • 8.
    Tag den op og gem kogevandet.

  • 9.
    Smelt smørret i en gryde og kom melet i.

  • 10.
    Pisk godt og kom langsomt kogevand i til sovsen tykner.

  • 11.
    Kom fløde i og smag til med muskat, salt, peber og citronsaft.

  • 12.
    Vend kålen i og varm igennem.

  • 13.
    Kom lidt af den rå kål i også, så retten får lidt bid.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12258 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
569 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.2 g
Protein: 28.2 %9.4 g
Kulhydrat: 36.5 %12.2 g
Fedt: 35.3 %5.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;