HjemOpskrifterGræskarkage

Græskarkage

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • græskar1 stk
  • smør300 g
  • sukker400 g
  • hvedemel500 g
  • æg4 stk
  • stødt kanel6 tsk
  • vaniljestang1 stk
  • natron2 tsk
  • bagepulver4 tsk
  • pasteuriserede æggeblommer4 stk
  • flormelis100 g
  • Buko® Økologisk naturel 70+ (25%)200 g
  • Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%2.5 dl
  • saften fra en citron (usprøjtet)0.5 stk
  • valnøddekerne til pynt0

Sådan gør du

  • 1.
    Bag græskarret på 175 grader i ca. 1 time

  • 2.
    Skrab kødet ud og hak det groft

  • 3.
    Pisk sukker og smør sammen

  • 4.
    Tilsæt vanilje og æg

  • 5.
    Vend græskarmos i

  • 6.
    Rør de tørre ingredienser sammen

  • 7.
    Vend det i resten af dejen

  • 8.
    Bag kagen på 180 grader i ca. 30 minutter

  • 9.
    Til cremen piskes først sukker og æggeblommer

  • 10.
    Herefter tilsættes flødeost

  • 11.
    Pisk fløden stiv og vend sammen med osteblandingen

  • 12.
    Server kagen med cremen separat eller lav den som et lag ovenpå.

  • 13.
    Pynt med grofthakkede valnødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
33948 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1087 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.4 g
Protein: 5.3 %3.4 g
Kulhydrat: 46.9 %30.0 g
Fedt: 47.8 %14.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;