HjemOpskrifterGræskarkage

Græskarkage

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 græskar
  • 300 g smør
  • 400 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 4 æg
  • 6 tsk stødt kanel
  • 1 vaniljestang
  • 2 tsk natron
  • 4 tsk bagepulver
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g flormelis
  • 200 g Buko® flødeost naturel 25%
  • 2.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 0.5 saften fra en citron (usprøjtet)
  • valnøddekerne til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bag græskarret på 175 grader i ca. 1 time

  • 2.
    Skrab kødet ud og hak det groft

  • 3.
    Pisk sukker og smør sammen

  • 4.
    Tilsæt vanilje og æg

  • 5.
    Vend græskarmos i

  • 6.
    Rør de tørre ingredienser sammen

  • 7.
    Vend det i resten af dejen

  • 8.
    Bag kagen på 180 grader i ca. 30 minutter

  • 9.
    Til cremen piskes først sukker og æggeblommer

  • 10.
    Herefter tilsættes flødeost

  • 11.
    Pisk fløden stiv og vend sammen med osteblandingen

  • 12.
    Server kagen med cremen separat eller lav den som et lag ovenpå.

  • 13.
    Pynt med grofthakkede valnødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
33948 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1087 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 5.3 %3.4 g
Kulhydrat: 46.9 %30.0 g
Fedt: 47.8 %14.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;