HjemOpskrifterGræskarsuppe med kokosmælk og ristede græskarkerner

Græskarsuppe med kokosmælk og ristede græskarkerner

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • hokkaido græskar800 g
  • løg1 stk
  • bagekartoffel uden skal1 stk
  • smør25 g
  • frisk ingefær40 g
  • rød chilipeber1 stk
  • stødt spidskommen1.5 tsk
  • hønsebouillon7 dl
  • kokosmælk4 dl
  • salt1 tsk
  • sort peber0.5 tsk
  • lidt friskpresset citronsaft0
topping
  • græskarkerner1 dl
  • purløg0.5 bundt
  • rød peberfrugt0.5 stk

Sådan gør du

  • 1.
    Vask og skrub græskar og fjern kernerne.

  • 2.
    Skær det i mindre stykker med skal.

  • 3.
    Hak løg groft og skær bagekartoflen i mindre stykker.

  • 4.
    Kom smør i en stor gryde og lad det bruse op.

  • 5.
    Kom græskar, løg og kartoffel i gryden og lad det sautere i 5 min.

  • 6.
    Tilsæt ingefær i skiver, en flækket chili uden kerner og spidskommen.

  • 7.
    Tilsæt hønsefond og kokosmælk og lad suppen koge i 20-25 min. til hokkaidoen er mør.

  • 8.
    Blend græskarsuppen i en blender til konsistensen er ensartet.

  • 9.
    Fjern evt. chili inden suppen blendes.

  • 10.
    Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med salt, peber og citronsaft.

  • 11.
    Rist græskarkerner på en pande ved medium varme, til de begynder at ’springe’ på panden.

  • 12.
    Server græskarkernerne som topping med snittet purløg og peberfrugt i små tern. Kan serveres med groft brød

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6867 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
276 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.9 g
Protein: 9.7 %1.6 g
Kulhydrat: 23.9 %3.9 g
Fedt: 66.4 %5.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;