4 personer
Vask og skrub græskar og fjern kernerne. Skær det i mindre stykker med skal. Hak løg groft og skær bagekartoflen i mindre stykker.
Kom smør i en stor gryde og lad det bruse op. Kom græskar, løg og kartoffel i gryden og lad det sautere i 5 min. Tilsæt ingefær i skiver, en flækket chili uden kerner og spidskommen.
Tilsæt hønsefond og kokosmælk og lad suppen koge i 20-25 min. til hokkaidoen er mør. Blend græskarsuppen i en blender til konsistensen er ensartet. Fjern evt. chili inden suppen blendes.
Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med salt, peber og citronsaft. Rist græskarkerner på en pande ved medium varme, til de begynder at ’springe’ på panden. Server græskarkernerne som topping med snittet purløg og peberfrugt i små tern.
Serveringstip: Groft brød.
Energi pr. person: 1969 KJ / 469 kcal
Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 2,0 g
Fedt: 4,5 g Kulhydrat: 5,0 g