HjemOpskrifterGræskarsuppe med kokosmælk og ristede græskarkerner

Græskarsuppe med kokosmælk og ristede græskarkerner

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g hokkaido græskar
  • 1 løg
  • 1 bagekartoffel uden skal
  • 25 g smør
  • 40 g frisk ingefær
  • 1 rød chilipeber
  • 1.5 tsk stødt spidskommen
  • 7 dl hønsebouillon
  • 4 dl kokosmælk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • lidt friskpresset citronsaft
topping
  • 1 dl græskarkerner
  • 0.5 bundt purløg
  • 0.5 rød peberfrugt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Vask og skrub græskar og fjern kernerne.

  • 2.
    Skær det i mindre stykker med skal.

  • 3.
    Hak løg groft og skær bagekartoflen i mindre stykker.

  • 4.
    Kom smør i en stor gryde og lad det bruse op.

  • 5.
    Kom græskar, løg og kartoffel i gryden og lad det sautere i 5 min.

  • 6.
    Tilsæt ingefær i skiver, en flækket chili uden kerner og spidskommen.

  • 7.
    Tilsæt hønsefond og kokosmælk og lad suppen koge i 20-25 min. til hokkaidoen er mør.

  • 8.
    Blend græskarsuppen i en blender til konsistensen er ensartet.

  • 9.
    Fjern evt. chili inden suppen blendes.

  • 10.
    Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med salt, peber og citronsaft.

  • 11.
    Rist græskarkerner på en pande ved medium varme, til de begynder at ’springe’ på panden.

  • 12.
    Server græskarkernerne som topping med snittet purløg og peberfrugt i små tern. Kan serveres med groft brød

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6867 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
276 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 9.7 %1.6 g
Kulhydrat: 23.9 %3.9 g
Fedt: 66.4 %5.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;