HjemOpskrifterGræskartærte med flødeskum

Græskartærte med flødeskum

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
tærtedej
  • 200 g koldt smør i tern
  • 150 g sukker
  • 350 g hvedemel
  • 1 g æg
  • 2 spsk koldt vand
græskarpure
  • 400 g hokkaido græskar i tern med skal
  • 3 g æg
  • 3 g sukker
    • 2 dl fløde
    • 1 tsk stødt kanel
    • 1 tsk stødt ingefær
    • 0.5 tsk stødt kardemomme
    • 0.5 tsk stødt muskatnød
    pynt
    • 75 g valnøddekerner
    • 2 dl flødeskum af Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Ælt smør og sukker sammen, kom mel og æg i.

    • 2.
      Saml dejen med 2 spsk. koldt vand til en kugle og stil den på køl i min. 1 time.

    • 3.
      Kog hokkaido græskar i en gryde med vand i ca. 10 min. til stykkerne er møre.

    • 4.
      Sigt vandet fra og brug en stavblender til at lave græskarpure ud af stykkerne.

    • 5.
      Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform ( 28 cm i dia­meter).

    • 6.
      Prik bunden med en gaffel.

    • 7.
      Bages i 8-10 min. ved 200 grader og afkøles på rist.

    • 8.
      Pisk æg og sukker lyst og luftigt.

    • 9.
      Tilsæt græskarpureen samt pisk fløden i.

    • 10.
      Bland derefter kanel, stødt ingefær, stødt kardemomme, stødt muskatnød i dejen.

    • 11.
      Pisk det til en ensartet konsistens.

    • 12.
      Kom græskarfyldet i den forbagte tærtebund Bages midt i ovnen ved 170 grader i ca. 40 min. til fyldet er bagt og fast.

    • 13.
      Sættes på køl min. 1-2 timer.

    • 14.
      Pynt med valnødder og serveres med letpisket flødeskum.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    20605 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1142 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.3 g
    Protein: 5.6 %3.8 g
    Kulhydrat: 38.8 %26.0 g
    Fedt: 55.6 %17.2 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;