8 personer
Ælt smør og sukker sammen, kom mel og æg i. Saml dejen med 2 spsk. koldt vand til en kugle og stil den på køl i min. 1 time.
Kog hokkaido græskar i en gryde med vand i ca. 10 min. til stykkerne er møre. Sigt vandet fra og brug en stavblender til at lave græskarpure ud af stykkerne.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform ( 28 cm i diameter). Prik bunden med en gaffel. Bages i 8-10 min. ved 200 grader og afkøles på rist.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt græskarpureen samt pisk fløden i. Bland derefter kanel, stødt ingefær, stødt kardemomme, stødt muskatnød i dejen. Pisk det til en ensartet konsistens. Kom græskarfyldet i den forbagte tærtebund Bages midt i ovnen ved 170 grader i ca. 40 min. til fyldet er bagt og fast.
Sættes på køl min. 1-2 timer.
Pynt med valnødder og serveres med letpisket flødeskum.
Energi pr. person: 2432 Kj/ 579 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Kulhydrat: 26 g
Fedt: 21 g