HjemOpskrifterGræskartærte med flødeskum

Græskartærte med flødeskum

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
tærtedej
  • koldt smør i tern200 g
  • sukker150 g
  • hvedemel350 g
  • æg1 g
  • koldt vand2 spsk
græskarpure
  • hokkaido græskar i tern med skal400 g
  • æg3 stk
  • sukker3 spsk
    • fløde2 dl
    • stødt kanel1 tsk
    • stødt ingefær1 tsk
    • stødt kardemomme0.5 tsk
    • stødt muskatnød0.5 tsk
    pynt
    • valnøddekerner75 g
    • flødeskum af Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%2 dl

    Sådan gør du

    • 1.
      Ælt smør og sukker sammen, kom mel og æg i.

    • 2.
      Saml dejen med 2 spsk. koldt vand til en kugle og stil den på køl i min. 1 time.

    • 3.
      Kog hokkaido græskar i en gryde med vand i ca. 10 min. til stykkerne er møre.

    • 4.
      Sigt vandet fra og brug en stavblender til at lave græskarpure ud af stykkerne.

    • 5.
      Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform ( 28 cm i dia­meter).

    • 6.
      Prik bunden med en gaffel.

    • 7.
      Bages i 8-10 min. ved 200 grader og afkøles på rist.

    • 8.
      Pisk æg og sukker lyst og luftigt.

    • 9.
      Tilsæt græskarpureen samt pisk fløden i.

    • 10.
      Bland derefter kanel, stødt ingefær, stødt kardemomme, stødt muskatnød i dejen.

    • 11.
      Pisk det til en ensartet konsistens.

    • 12.
      Kom græskarfyldet i den forbagte tærtebund Bages midt i ovnen ved 170 grader i ca. 40 min. til fyldet er bagt og fast.

    • 13.
      Sættes på køl min. 1-2 timer.

    • 14.
      Pynt med valnødder og serveres med letpisket flødeskum.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    20594 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1142 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: -1.3 g
    Protein: 5.6 %3.7 g
    Kulhydrat: 38.7 %26.0 g
    Fedt: 55.7 %17.2 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;