Græskartærte med flødeskum

fork and spoon
Søde sager
clock
60-120 min
Græskartærte med flødeskum
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Tærtedej:200 g koldt smør i tern150 g sukker350 g hvedemel1 æg2 spsk koldt vandGræskarpure:400 g hokkaido græskar i tern med skal3 æg (M)3 spsk sukker400 g græskarpure2 dl fløde1 tsk stødt kanel1 tsk stødt ingefær½ tsk stødt kardemomme½ tsk stødt muskatnødPynt:75 g valnødder2 dl letpisket flødeskum

Sådan gør du

Ælt smør og sukker sammen, kom mel og æg i.  Saml dejen med 2 spsk. koldt vand til en kugle og stil den på køl i min. 1 time.

Kog hokkaido græskar i en gryde med vand i ca. 10 min. til stykkerne er møre. Sigt vandet fra og brug en stavblender til at lave græskarpure ud af stykkerne.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform ( 28 cm i dia­meter). Prik bunden med en gaffel. Bages i 8-10 min. ved 200 grader og afkøles på rist.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt græskarpureen samt pisk fløden i. Bland derefter kanel, stødt ingefær, stødt kardemomme, stødt muskatnød i dejen. Pisk det til en ensartet konsistens. Kom græskarfyldet i den forbagte tærtebund Bages midt i ovnen ved 170 grader i ca. 40 min. til fyldet er bagt og fast.

Sættes på køl min. 1-2 timer.

Pynt med valnødder og serveres med letpisket flødeskum.

 

 

Energi pr. person: 2432 Kj/ 579 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 4,5 g

Kulhydrat: 26 g

Fedt: 21 g