HjemOpskrifterGrillet medister med frisk sommersalat

Grillet medister med frisk sommersalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • medisterpølser700 g
  • træspyd4 stk
  • smagsneutral olie0
marinade
  • akaciehonning4 spsk
  • dijonsennep1 spsk
  • friske timianblade2 spsk
vaniljedressing
  • vaniljestang0.5 stk
  • æbleeddike1 spsk
  • olivenolie4 spsk
  • salt & friskkværnet peber0
salat
  • grønne asparges skåret i skiver200 g
  • spidskål fintsnittet200 g
  • agurker i tern150 g
  • Cheasy® Salatost i tern 3%150 g
  • jordbær i halve200 g
  • hasselnøddekerner50 g
  • citronskal (usprøjtet) revet1 spsk

Sådan gør du

  • 1.
    Prik små huller i medisterpølserne med en nål – det gør at den ikke flækker.

  • 2.
    Stik 2 træspyd igennem fra hver sin side – de holder sammen på medisterpølsen, det er nemmere at vende den.

  • 3.
    Rør akaciehonning, sennep og timian sammen.

  • 4.
    Pensel medisteren med lidt olie.

  • 5.
    Grill medisteren i 8-10 min. ved indirekte varme på en kuglegrill.

  • 6.
    Pensel med marinaden og  medisterpølsen vendes undervejs.

  • 7.
    Lad medisteren hvile inden servering.

  • 8.
    Medisteren kan også grilles direkte på gasgrill.

  • 9.
    Pisk vaniljekorn sammen med olivenolie og æbleeddike – smag til med salt og kværnet peber.

  • 10.
    Vend asparges, spidskål og agurk sammen med dressingen.

  • 11.
    Anret salaten på et stort fad.

  • 12.
    Drys med salatost, jordbær, hasselnødder og revet citronskal.

  • 13.
    Server til grillet medister. Tip: Læg træspyd i blød i 10 min. så brænder de ikke under grilning.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12080 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
661 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.1 g
Protein: 18.3 %7.1 g
Kulhydrat: 19.2 %7.4 g
Fedt: 62.5 %11.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;