Grillet medister med frisk sommersalat

fork and spoon
Middagsretter
clock
30-60 min
Grillet medister med frisk sommersalat
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1-2 medisterpølse, 700 g2-4 træspydneutral olieMarinade4 spsk. akaciehonning1 spsk. dijonsennep2 spsk. timianbladeVaniljedressing:½ vaniljestang, kornene af1 spsk. æbleeddike4 spsk. olivenolieSalt og kværnet peberSalat:200 g grønne asparges skåret i skiver200 g spidskål, fintsnittet150 g agurk, i tern150 g salat ost i tern200 g jordbær, i halve50 g hasselnødder, ristede og hakket 1 spsk. citronskal, revet

Sådan gør du

Prik små huller i medisterpølserne med en nål – det gør at den ikke flækker.

Stik 2 træspyd igennem fra hver sin side – de holder sammen på medisterpølsen, det er nemmere at vende den.

Rør akaciehonning, sennep og timian sammen. Pensel medisteren med lidt olie. Grill medisteren i 8-10 min. ved indirekte varme på en kuglegrill. Pensel med marinaden og  medisterpølsen vendes undervejs. Lad medisteren hvile inden servering. Medisteren kan også grilles direkte på gasgrill.

Pisk vaniljekorn sammen med olivenolie og æbleeddike – smag til med salt og kværnet peber. Vend asparges, spidskål og agurk sammen med dressingen. Anret salaten på et stort fad.

Drys med salatost, jordbær, hasselnødder og revet citronskal. Server til grillet medister.

 

Tip: Læg træspyd i blød i 10 min. så brænder de ikke under grilning.

 

Energi pr. person: 2965 Kj/ 706 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,5 g.
Kulhydrat: 8 g.

Fedt: 10 g.