HjemOpskrifterGrisenakke med tomat og varme krydderier

Grisenakke med tomat og varme krydderier

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 2 løg
  • 2 kg nakkefileter
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g flåede tomater
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse kikært i lage
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 3 spsk stødt spidskommen
  • 4 tørret friske chilier
  • 1 spsk fennikelfrø
  • 2 kanelstænger
  • olivenolie
  • æbleeddike
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Lav en tomatsauce af 2 hakkede løg, 2 fed hvidløg, tomatpuré og flåede tomater.

  • 2.
    Kom de tørrede krydderier og eddiken ved og lad det simre 30 min.

  • 3.
    Gnid kødet med salt, peber og olivenolie og brun i ovnen på 250 grader i ca. 15 min.

  • 4.
    Tag kødet ud og hæld tomatsaucen over, så det dækker ¾ af kødet.

  • 5.
    Sæt ovnen på 125 grader og lad det braisere i 4-5 timer til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden.

  • 6.
    Kom kikærter og abrikoser ved og give det yderligere 20-30 min.

  • 7.
    Smag til med krydderier og æbleeddike.

  • 8.
    Serveres med dampede ris, godt brød og masser af hakket koriander.

  • 9.
    En chutney og en raita (yoghurt med agurk) er også lækkert til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18730 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
583 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 36.1 %12.4 g
Kulhydrat: 13.6 %4.7 g
Fedt: 50.3 %7.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;