Grisenakke med tomat og varme krydderier

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

2 kg nakkefilet2 løg2 fede hvidløg250 ds. flåede tomater1 ds. tomatpuré1 ds. kikærter100 g tørrede abrikoser2 spsk. spidskommen3-4 tørret chili1 spsk. fennikelfrø2 kanelstængerolivenolieÆbleeddikeSalt og peber

Sådan gør du

  1. Lav en tomatsauce af 2 hakkede løg, 2 fed hvidløg, tomatpuré og flåede tomater.
  2. Kom de tørrede krydderier og eddiken ved og lad det simre 30 min.
  3. Gnid kødet med salt, peber og olivenolie og brun i ovnen på 250 grader i ca. 15 min.
  4. Tag kødet ud og hæld tomatsaucen over, så det dækker ¾ af kødet.
  5. Sæt ovnen på 125 grader og lad det braisere i 4-5 timer til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden.
  6. Kom kikærter og abrikoser ved og give det yderligere 20-30 min.
  7. Smag til med krydderier og æbleeddike. 

Serveres med dampede ris, godt brød og masser af hakket koriander. En chutney og en raita (yoghurt med agurk) er også lækkert til.