Find butik
Ugens avis
Fordelsapp
Opskrifter
SPAR tilbyder
Butikken
Gul Pris
Hele Danmarks lokale supermarked
Grillinspiration
Specialøl
Miljø & sundhed
Læs om vores initiativer
Miljø- & sundhedsmærker
Klimaråd
Ren Natur
Bestil online
Klik & Køb
Bestil hos Wolt
Hjem
Opskrifter
Grisenakke med tomat og varme krydderier
Grisenakke med tomat og varme krydderier
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
løg
2 stk
svinenakkefileter
2 kg
fed hvidløg
2 stk
flåede tomater
250 g
koncentreret tomatpuré
1 dåse
kikært i lage
1 dåse
tørrede abrikoser
100 g
stødt spidskommen
3 spsk
tørret friske chilier
4 stk
fennikelfrø
1 spsk
kanelstænger
2 stk
olivenolie
0
æbleeddike
0
salt & sort peber
0
Sådan gør du
1.
Lav en tomatsauce af 2 hakkede løg, 2 fed hvidløg, tomatpuré og flåede tomater.
2.
Kom de tørrede krydderier og eddiken ved og lad det simre 30 min.
3.
Gnid kødet med salt, peber og olivenolie og brun i ovnen på 250 grader i ca. 15 min.
4.
Tag kødet ud og hæld tomatsaucen over, så det dækker ¾ af kødet.
5.
Sæt ovnen på 125 grader og lad det braisere i 4-5 timer til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden.
6.
Kom kikærter og abrikoser ved og give det yderligere 20-30 min.
7.
Smag til med krydderier og æbleeddike.
8.
Serveres med dampede ris, godt brød og masser af hakket koriander.
9.
En chutney og en raita (yoghurt med agurk) er også lækkert til.
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18730 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
583 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
-
1.3 g
Protein:
36.1 %
12.4 g
Kulhydrat:
13.6 %
4.7 g
Fedt:
50.3 %
7.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om SPAR
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
;