Helstegt lammekølle med ovnbagte kartofler og tzatiki

fork and spoon
Middagsretter
clock
120-240 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 lammekølle, afpudset1 tsk. salt1 kg kartoffel i både, gerne med skræl3 spsk. olivenolie2 tsk. hvidløgssalt1 spsk. tørret timianTzatziki:1 agurk, groft revet1 tsk. salt3 dl yoghurt naturel2 fed hvidløg, knust½ tsk. stødt chili

Sådan gør du

Læg lammekøllen i en bradepande med både af kartofler, vendt med oliven olie, hvidløgssalt og tørret timian. Giv lam og kartofler 1,5 time ved 200 grader, vend kartoflerne undervejs. Riv agurk groft, kom det i en sigte og bland 1 tsk. salt i og lad det trække i 15 min. Skylles kort under koldt vand og afdrypper i sigte. Bland yoghurt med knust hvidløg og chili. Knug vand ud af saltet revet agurk og vend det rundt i yoghurten. Skær skiver af lammekøllen. Læg evt. skiver tilbage i kartoffelbradepanden eller på et serveringsfad. Server tzatziki til lam og kartofler.