Find butik
Ugens avis
Køb online
Opskrifter
Fordelsapp
Specialøl
Forskellige øltyper
Øl og mad
Råvarer og Brygprocesser
Vi tilbyder
Go’ Hverdag
Hverdagstips
Kend dit affald
Tæt på råvaren
I butikken
Vores udvalg
Gul Pris
Grillunivers
Kød på grillen
Grillopskrifter på tilbehør
Miljø & sundhed
Læs om Miljø & sundhed
Klimaråd
Miljø- & sundhedsmærker
Ren Natur
Hjem
Opskrifter
Helstegt lammekølle med ovnbagte kartofler og tzatiki
Helstegt lammekølle med ovnbagte kartofler og tzatiki
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 afpudset lammekølle
1 tsk salt
1 kg kartoffel i både gerne med skræl
3 spsk olivenolie
2 tsk hvidløgssalt
1 spsk tørret timian
tzatziki
1 agurk groft revet
1 tsk salt
300 g neutral yoghurt
2 fed hvidløg
0.5 tsk stødt chili
SÅDAN GØR DU
1.
Læg lammekøllen i en bradepande med både af kartofler, vendt med oliven olie, hvidløgssalt og tørret timian.
2.
Giv lam og kartofler 1,5 time ved 200 grader, vend kartoflerne undervejs.
3.
Riv agurk groft, kom det i en sigte og bland 1 tsk. salt i og lad det trække i 15 min.
4.
Skylles kort under koldt vand og afdrypper i sigte.
5.
Bland yoghurt med knust hvidløg og chili.
6.
Knug vand ud af saltet revet agurk og vend det rundt i yoghurten.
7.
Skær skiver af lammekøllen.
8.
Læg evt. skiver tilbage i kartoffelbradepanden eller på et serveringsfad.
9.
Server tzatziki til lam og kartofler.
Lam
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16667 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
454 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
44.6 %
11.9 g
Kulhydrat:
19.2 %
5.1 g
Fedt:
36.2 %
4.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om Spar
Læs om SPAR
Job og karriere
Presse
Kontakt os
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
Tilmeld nyhedsbrev
Klik & Køb
Ugeavisen
Ugens avis
Tilmeld ugeavisen
Ikke modtaget ugeavisen?
Afmeld ugeavisen
Facebook
Youtube
;