HjemOpskrifterHelstegt lammekølle med ovnbagte kartofler og tzatiki

Helstegt lammekølle med ovnbagte kartofler og tzatiki

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • afpudset lammekølle1 stk
  • salt1 tsk
  • kartoffel i både gerne med skræl1 kg
  • olivenolie3 spsk
  • hvidløgssalt2 tsk
  • tørret timian1 spsk
tzatziki
  • agurk groft revet1 stk
  • salt1 tsk
  • neutral yoghurt300 g
  • fed hvidløg2 stk
  • stødt chili0.5 tsk

Sådan gør du

  • 1.
    Læg lammekøllen i en bradepande med både af kartofler, vendt med oliven olie, hvidløgssalt og tørret timian.

  • 2.
    Giv lam og kartofler 1,5 time ved 200 grader, vend kartoflerne undervejs.

  • 3.
    Riv agurk groft, kom det i en sigte og bland 1 tsk. salt i og lad det trække i 15 min.

  • 4.
    Skylles kort under koldt vand og afdrypper i sigte.

  • 5.
    Bland yoghurt med knust hvidløg og chili.

  • 6.
    Knug vand ud af saltet revet agurk og vend det rundt i yoghurten.

  • 7.
    Skær skiver af lammekøllen.

  • 8.
    Læg evt. skiver tilbage i kartoffelbradepanden eller på et serveringsfad.

  • 9.
    Server tzatziki til lam og kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16667 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
454 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.0 g
Protein: 44.6 %11.9 g
Kulhydrat: 19.2 %5.1 g
Fedt: 36.2 %4.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;