Hjemmelavede knækbrød med rørt krydderurtedip

fork and spoon
Bagværk
clock
30-60 min
Hjemmelavede knækbrød med rørt krydderurtedip
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Hjemmelavede knækbrød:1,5 dl grovvalsede havregryn1,5 dl sesamfrø1 dl hørfrø1 dl græskarkerner1 dl solsikkekerner0,5 dl blå birkes3,5 dl grahamsmel1 tsk bagepulver1 tsk salt1 dl olivenolie1 dl vandKrydderurtedip:200 g flødeost naturel2 spsk mælk2 spsk hakket persille2 spsk snittet purløg1 spsk timianbladeSalt og kværnet peber

Sådan gør du

Kom alle ingredienser til knækbrødet i en foodprocessor og bland det godt sammen til ensartet konsistens. Dejen skal kunne rulles ud på et stykke bagepapir uden mel. Del dejen i 2 og rul hver dej ud mellem 2 stykker bagepapir, så dejen er ca. 2 mm tyk. Kom bagepapir med dej over på en bageplade og træk det øverste lag bagepapir af. Bages en ad gangen midt i ovnen i ca. 18 minutter ved 190C. Tag knækbrødet ud og skær dem i kvadrater med et pizzahjul, mens de er varme. Lad knækbrødet køle helt af på en rist.

Bland flødeost sammen med mælk, hakket persille, snittet purløg, timianblade, salt og kværnet peber. Server stykker af knækbrød på fad med krydderurtedip i en skål. Gem resten af knækbrødene i en tætlukket dåse.

 

Energi pr. person: 2581 kJ / 614 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5 g
Fedt: 28 g

Kulhydrat: 17,5 g