HjemOpskrifterHvidfisk med blomkålscreme

Hvidfisk med blomkålscreme

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • rapsolie0.5 liter
  • hvidfisk f.eks torsk eller lyssej400 g
  • citron (usprøjtet)1 stk
  • 1 kvist citrontimian1
  • blomkål1 stk
  • peberkorn10 stk
  • løg1 stk
  • smør100 g
  • æbleeddike3 spsk
  • Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%1 dl
  • lidt frisk dild0
  • sprøde flager af rugbrød50 g
  • lidt olivenolie0
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Dæk fisken med raspolie og kom citron i skiver, peberkorn, salt og peber ved.

  • 2.
    Bag i ovnen på 120 grader i ca. 20 min.

  • 3.
    Lad fisken køle af og pluk den i grove stykker.

  • 4.
    Varm smørret op i en gryde og svits løget heri.

  • 5.
    Del blomkål i mindre stykker og kom det i gryden (gem ¼ af blomkålen).

  • 6.
    Kom lidt vand og æbleeddike i og lad blomkålen dampe mør.

  • 7.
    Når den er helt mør køres den glat på en blender med fløden.

  • 8.
    Smag til med salt, peber og æbleeddike. Lad den køle af

  • 9.
    Pluk det sidste af blomkålen i små buketter.

  • 10.
    Anret med blomkålspuré som bund.

  • 11.
    Flager af fisk samt rå blomkål ovenpå.

  • 12.
    Pynt af med flager af sprødt rugbrød (tyndtskåret rugbrød bagt sprødt med havsalt og olivenolie) og dild.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
23720 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1282 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.0 g
Protein: 6.6 %5.0 g
Kulhydrat: 3.7 %2.8 g
Fedt: 89.7 %31.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;