HjemOpskrifterIndisk gryde med kalv

Indisk gryde med kalv

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • koncentreret tomatpuré1 dåse
  • kalvebove skåret i chunks800 g
  • flåede tomater2 dåse
  • stødt spidskommen2 spsk
  • korianderfrø1 spsk
  • fennikelfrø1 spsk
  • kanelstænger3 stk
  • stjerneanis4 stk
  • tørret friske chilier8 stk
  • rapsolie3 spsk
  • æbleeddike3 spsk
  • Arla® ØKO yoghurt naturel 0,5%0.5 liter
  • mandler2 dl
  • rosiner2 dl
  • salt & sort peber0
  • lidt sukker0

Sådan gør du

  • 1.
    Start med at riste spidskommen, fennikelfrø og korianderfrø af på en pande, så de afgiver aromaer.

  • 2.
    Blend dem sammen med chili på en kaffemølle.

  • 3.
    Brun kødet i olie i en stor gryde.

  • 4.
    Tag det op og brun løg, hvidløg og krydderier.

  • 5.
    Kom tomatpuré på og rist det godt af.

  • 6.
    Kom de flåede tomater, kanel, stjerneanis, æbleeddike, salt og peber i.

  • 7.
    Lad retten simre ca. 1 time.

  • 8.
    Rist mandlerne i lidt olie eller smør på en pande.

  • 9.
    Kom halvdelen i retten sammen med halvdelelen af rosinerne og yoghurten.

  • 10.
    Lad retten simre i yderligere 30 min.

  • 11.
    Smag til med salt, peber, sukker, æbleeddike og evt. chili, hvis den skal have mere spark.

  • 12.
    Kog ris efter anvisning på pakken om kom en kanelstang og lidt stjerneanis ved.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12993 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
480 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.1 g
Protein: 32.2 %9.1 g
Kulhydrat: 20.8 %5.9 g
Fedt: 47 %6.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;